Kastamonu'da Sel Nedeniyle Bazi Geçici Menfezler Zarar Gördü

Çatalzeytin ilçesinde 11 Agustos'taki sel felaketinde yikilan köprülerin yerine konulan geçici menfezlerin zarar görmesi nedeniyle bazi köylere ulasim kesildi.

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde sel nedeniyle 3 geçici menfezin zarar görmesi ve heyelanlar nedeniyle bazi köylere ulasim saglanamiyor.

Çatalzeytin Kaymakamligindan yapilan açiklamada, ilçede 11 Agustos'ta etkili olan saganak nedeniyle yikilan köprülerin yerine Duran ve Kizilcakaya köyleri ile Sirakonak köyü Toprakçioglu Mahallesi'ne geçici olarak menfezler konuldugu hatirlatildi.

Ulasimin kutu menfezlerle saglandigi ifade edilen açiklamada, "Dünkü yagislar nedeniyle bu geçici yapilar zarar gördü ve yollar ulasima kapandi. Su an Çatalzeytin Kaymakamligi Köylere Hizmet Götürme Birligi ekiplerince yapilan çalisma sonucu, Kizilcakaya ve Sirakonak köyünde geçis saglandi, Duran Köprüsü'nde çalismalar devam ediyor." denildi.

Çatak köyü Suçati mevkisi ve Karacakaya köy yollarinda heyelan nedeniyle ulasimda aksakliklar yasandigi belirtilen açiklamada, Çatalzeytin Köylere Hizmet Götürme Birligi ekiplerinin çalismalarina araliksiz devam ettigi kaydedildi.

Kaynak: AA