Malazgirt'te, 'Camiler Ve Din Görevlileri Haftasi' Etkinligi

Mus’un Malazgirt ilçesinde ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftasi’ nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Malazgirt'te, 'Camiler Ve Din Görevlileri Haftasi' Etkinligi
Bu yil ki temasi ‘Cami, Din Görevlileri ve Vefa’ olarak kabul edilen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftasi’, Malazgirt ilçesinde de düzenlenen etkinlikle kutlandi. Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapilan etkinlige Malazgirt Kaymakami Yigit Yasar Demirer, Belediye Baskani Cengiz Altin, Ilçe Müftüsü Emrah Demirtas, AK Parti Ilçe Baskani Kenan Deniz, MHP Ilçe Baskani Haluk Zeki Ögreten, Yeniden Refah Partisi Ilçe Baskani Bayram Kartal, Milli Egitim Müdürü Vedat Kaya, daire amirleri ve din görevlileri katildi.

Malazgirt Müftülügü Veri Hazirlama ve Kontrol Isletmeni Vedat Erkan Arslan’in sunumundaki etkinlik, Sela ve Kur’an-i Kerim tilavetin okunmasiyla basladi.

Programda bir konusma yapan Ilçe Müftüsü Emrah Demirtas, "Bu sene Diyanet Isleri Baskanligimiz hem din görevlilerine olan teveccühün arttirilmasi hem de camilerimizin toplum hayatindaki yerini daha iyi anlatabilmek için uzun yillardir Camiler ve Din Görevlileri Haftasi’ni çesitli etkinlikler ve programlarla gerçeklestiriyor. Diyanet Isleri Baskanligimiz bu yil Camiler ve Din Görevlileri Haftasi’nin temasini ‘Cami, Din Görevlileri ve Vefa’ olarak belirledi. Bizler imamlar olarak pandemi sürecinde sosyal vefa gruplarinda çalistik ve halada filyasyon ekiplerinde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bir hafta boyunca ülkemiz genelinde ‘Cami, Din Görevlileri ve Vefa’ konularini incelemeye, islemeye ve ögrenmeye çalisacagiz” dedi.

Konusmanin ardindan emekliye ayrilan imamlara ve basarili müftülük personellerine Malazgirt Kaymakami Yigit Yasar Demirer ve Belediye Baskani Cengiz Altin tarafindan plaket takdimi yapildi.
Kaynak: İHA