Çevre, Doga Ve Hayvanlari Koruma Polisleri 'Dilsiz Canlari' Yalniz Birakmiyor

Konya Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü bünyesinde kurulan Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma Büro Amirligi ekipleri, çevreye, dogaya ve hayvanlara karsi islenen suçlarin önüne geçmek için hizmet vermeye devam ediyor.

Çevre, Doga Ve Hayvanlari Koruma Polisleri 'Dilsiz Canlari' Yalniz Birakmiyor
Içisleri Bakanligi tarafindan çevre, doga ve hayvanlara karsi islenen suçlarin önlenmesi amaciyla baslatilan uygulama kapsaminda olusturulan birim, 9 Ekim 2020 tarihinde Konya Emniyet Müdürlügü bünyesinde çalismalara basladi.

Yaklasik 1 yildir faaliyetlerini sürdüren ve hayvanlara karsi islenen onlarca suçun önlenmesini saglayan Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma Büro Amirligi, hizmet vermeye basladigi günden bu yana 690 ihbara yanit verdi. Faaliyete baslanildigi günden bu yana, hayvanlara kötü davranma suçundan 5 sahsa, yasak irk hayvan besleme suçundan 30 sahsa, hayvan dövüstürme suçundan 5 sahsa islem yapildi. Benzeri suçlarin yani sira, Doga Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlügü isbirligi ile dogal ortamindan koparilmasi ve avlanilmasi yasak olan 2 adet ceylan ve 76 adet keklik ele geçirilerek dogaya birakildi. Toplamda 47 sahsa 371 bin 479 TL idari para cezasi uygulandi.

Öte yandan, Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma Polisleri tarafindan hayvanlara zarar verdigi tespit edilen 27 kisiye ise adli islem baslatildi.
Kaynak: İHA