Kovid-19 Hastasinin Karantina Sürecinde Olmak Istedigi Köyünün Kardan Kapali Yolu Açildi

Bayburt'ta yeni tip koronavirüs (Kovid -19) testi pozitif çikan hasta, hayvanlarina bakabilmek için karantina sürecini geçirmek istedigi köyünün kardan kapali yolu, seferber olan ekiplerce açildi.



Aydintepe ilçesine bagli Kavlatan köyünde hayvancilik yaparak geçimini saglayan 55 yasindaki Dursun Sargut, rahatsizlanmasi nedeniyle Bayburt Devlet Hastanesi'nde Kovid-19 PCR testi yaptirdi.

Bir süre sonra test sonucu pozitif çikan Sargut, hayvanlarina bakabilmek için karantina sürecini köyünde geçirmek istedi. Bu sirada yogun kar yagisi sonucu ilçeye 30 kilometre uzakliktaki köy yolunun ulasima kapandigini ögrenen Sargut, Aydintepe Kaymakamligini arayarak yardim talebinde bulundu.

Yetkililerin destek istedigi Il Özel Idaresi Aydintepe Sefligine ekipleri, köy yolunu açmak için bölgeye hareket etti. Kardan temizlenen yolda saglik ekipleri esliginde köyüne ulayan Sargut, karantina sürecini evinde geçirmeye basladi.

Kavlatan köyü muhtari Yakup Koman, AA muhabirine, etkili olan kar yagisiyla köylerinin yolunun kapandigini belirterek, Sargut'un köye dönebilmesi için çalisan ekiplere minnettar olduklarini söyledi.

Kaynak: AA