Çekya'da Teleferik Kabini 30 Metreden Yere Çakildi Açiklamasi 1 Ölü

Çekya’nin Liberec bölgesinde bulunan Jested Dagi’na çikan teleferik kabininin 30 metre yükseklikten düsmesi sonucu teleferikte bulunan operatör olay yerinde hayatini kaybetti.

Çekya'da Teleferik Kabini 30 Metreden Yere Çakildi Açiklamasi 1 Ölü
Çekya’nin Liberec bölgesinde bulunun bin 12 metre yükseklige sahip Jested Dagi’nda bulunan manzara terasina çikan teleferik kabinlerinden biri 30 metre yükseklikten düstü. Kaza aninda kabinde sadece teleferik operatörünün bulundugu ve olay yerinde hayatini kaybettigi bildirildi.

Düsen kabinin hemen ardindan gelen ikinci kabin ise 15 metre yükseklikteki halatlarda asili kaldi. Ikinci kabinde bulunan 1 operatör ve 13 yolcu olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafindan olaydan yara almadan kurtarildiklari bildirildi.

Liberec Bölgesi Kurtarma Servisi Sözcüsü Michael Georgiev yaptigi açiklamada, “Düsen kabindeki operatör olay yerinde yasamini yitirmisti. Ikinci kabindeki kisiler için ise psikolojik destege basladik” dedi.

Liberec Itfaiye Sözcüsü David Kornek ise yaptigi açiklamada, "Birimlerimiz, yüksek irtifa teknolojisi bulunan merdiven kullanarak herhangi bir yaralanmaya maruz kalmayan 14 kisinin tahliyesini gerçeklestirdi" ifadelerini kullandi.

Düsen teleferik yarin bakim için kapatilacakti

Geçtigimiz sene 211 bin kisiyi zirveye çikaran teleferigin elektrik ekipmanlari iki yil önce degistirilmisti. Korona virüs önlemleri nedeniyle 100 günden fazla bir süre hizmet disi kalan teleferigini, yarindan itibaren 2 haftaligina rutin bakimlar için kapatilacagi aktarildi.
Kaynak: İHA