Atatürk'ü Ziyaret Etmek Için Mersin'den Ankara'ya Pedal Çeviriyorlar

İçel'de, aralarinda görme engellilerin de bulundugu bisikletçiler, 10 Kasim Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftasi dolayisiyla Anitkabir'e ulasmak için pedal çevirmeye basladi.

Toroslar Belediyesi ve İçel Bisiklet Dernegi tarafindan organize edilen "Ata'ya Saygi Pedala Engel Yok Projesi" kapsaminda aralarinda 3 görme engelli, 2'si kadin ve biri kanseri yenen 13 bisikletçi Korukent mahallesindeki Süper Enduro Pisti'nde bir araya geldi.

Saygi durusunda bulunup Istiklal Marsi okuyan bisikletçiler burada son hazirliklarini tamamladi. Bazi dernek, topluluk ve vatandaslar bisikletçilere destek verdi.

Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz da bisikletçilere Anitkabir'e ulastirmalari için Türk bayragi verdi.

Yilmaz, yaptigi konusmada, birlik ve beraberligin önemine deginerek, "Burada hem bilinçlendirme hem spor yapiyoruz. Bu etkinlikte emegi geçenlere çok tesekkür ediyorum. Bir ve beraber oldukça devletimiz, milletimiz ve cumhuriyetimiz yasayacaktir." diye konustu.

İçel Bisiklet Dernegi Baskani Süleyman Uygun da bu yil etkinligin 5'incisini düzenlediklerini söyledi.

Etkinligin geleneksel hale geldigini dile getiren Uygun,"Bizim için çok önemli bir etkinlik. Bu etkinlikte engelleri de asiyoruz. 3 görme engelli arkadasimiz var. 550 kilometre yol kat edecegiz. 10 Kasim'da Ata'mizin huzurunda olacagiz." ifadelerini kullandi.

Görme engelli Fahrettin Sadiç da projenin kendileri için çok anlamli olduguna dikkati çekti.

Çevredekilerin alkislariyla pedal çevirmeye baslayan bisikletçiler, 10 Kasim'da Anitkabir'de olmayi hedefliyor.

Kaynak: AA