Memleket Partisi Genel Baskani Ince, Trabzon'da Konustu Açiklamasi

'(Irak ve Suriye tezkeresi) Memleketimizin çikari için bu yönde oy kullandik. Arkadaslarimiz dogru yaptilar'

Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, TBMM'de kabul edilen "Türkiye'nin Irak ve Suriye topraklarina terörle mücadele amaciyla sinir ötesi operasyonlar yapabilmesi için Cumhurbaskanina verilen yetkinin 2 yil uzatilmasina" yönelik tezkereye "evet" oyu vermelerine iliskin, "Memleketimizin çikari için bu yönde oy kullandik. Arkadaslarimiz dogru yaptilar." dedi.

Ordu ve Giresun ziyaretlerinin ardindan Trabzon'a gelen Ince, Uzun Sokak'ta esnafi ziyaret etti, vatandaslarla görüstü.

Gençlerle öz çekim yapan Ince, gitar çalarak sarki söyleyen gençlere de bir süre eslik etti.

Ince, gazetecilerin, Irak ve Suriye tezkereleri ile ilgili sorularini yanitladi.

Daha önce kabul edilen Libya ve Azerbaycan tezkerelerine de deginen Ince, "Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin çikarlarinin yanindayiz. 'Ne isimiz var orada?' demiyoruz. 'Mavi Vatan konusundan geri adim atmamaliyiz' diyoruz. Erdogan'in gemileri geri çektigini söylüyorum. 'O gemileri geri çekmemeli' diyorum. 'Azerbaycan'a maalesef yardim ettik' demiyorum. Ben Cumhurbaskani olsaydim Azerbaycan'a daha çok yardim edecektik." diye konustu.

- "Türkiye Cumhuriyeti benim umurumda"

Ince, konuya iliskin su degerlendirmede bulundu:

"Tezkere konusunda da batidan bizi Yunanistan sikistirdi. Larissa, Girit, Dedeagaç limanlari ve havalimanlarinda Amerikalilarla birlikte bizi sikistiriyorlardi. Fransa'nin nükleer gücüyle bizi tehdit ediyorlar, güneyimizde de bir terör saldirisi yasamamak için bu gerekliydi, ben bunun arkasindayim. Ne yaptigimi biliyorum. AKP benim umurumda bile degil. MHP, Millet Ittifaki, Cumhur Ittifaki, ittifaklar umurumda degil. Türkiye Cumhuriyeti benim umurumda. Memleketimizin çikari için bu yönde oy kullandik. Arkadaslarimiz dogru yaptilar."

Ilkeli siyaset yaptiklarinin altini çizen Ince, "Bugün 'evet' deyip yarin 'hayir' diyen, bugün 'hayir' deyip yarin 'evet' diyenlerden degiliz. Milletimizin, memleketimizin çikari için ne gerekiyorsa onu yapiyoruz." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA