Disisleri Bakani Çavusoglu'ndan Ukrayna'nin Kullandigi SIHA'lara Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Bazen farkli ülkelerde terörle mücadelemiz sirasinda farkli ülkelerden farkli silahlarla karsilasiyoruz, Rusya da dahil olmak üzere. Biz asla Rusya’yi suçlamiyoruz. Ukrayna da bizim adimizi kullanmayi birakmali'

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Ukrayna'nin kullandigi silahli insansiz hava araçlarinin (SIHA) Türkiye’de üretilmis olabilecegini ancak kullaniminin Ukrayna’ya ait oldugunu, bu nedenle Türkiye’nin suçlanamayacagini söyledi.

G20 Liderler Zirvesi için Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'la Roma'da bulunan Disisleri Bakani Çavusoglu, burada Rus mevkidasi Sergey Lavrov ile görüstü.

Ikilinin görüsmesi sonrasi Çavusoglu, Türk ve Rus basinina açiklamalarda bulundu.

Rus muhabirin, Donbass'ta Türkiye'de üretilen insansiz hava araçlarinin kullanilmasina iliskin sorusu üzerine Çavusoglu, sunlari söyledi:

"Bir ülke, bizden, baska bir ülkeden almissa o silah daha fazla Türk ya da Rus ya da Ukrayna silahi olarak anilamaz. Bir devlet bizden bunu satin aliyorsa, o daha fazla Türk ürünü degildir. Belki Türkiye’de üretilmis olabilir ama Ukrayna’ya ait. Türkiye bununla suçlanamaz."

Türkiye'nin de terör mücadele sirasinda farkli ülkelerden çesitli silahlarla karsilastigini dile getiren Bakan Çavusoglu, "Bazen farkli ülkelerde terörle mücadelemiz sirasinda farkli ülkelerden farkli silahlarla karsilasiyoruz, Rusya da dahil olmak üzere. Biz asla Rusya'yi suçlamiyoruz. Ukrayna da bizim adimizi kullanmayi birakmali." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA