Nijerya'da 10 Milyondan Fazla Yerinden Edilmis Kisi Gida Güvensizligiyle Karsi Karsiya

Bati Afrika ülkesi Nijerya'da 10 milyondan fazla yerinden edilmis kisinin gida güvensizligiyle karsi karsiya oldugu bildirildi.

Nijerya Mülteciler Komiseri Imaan Sulaiman Ibrahim, yaptigi açiklamada, ülkede 10 milyondan fazla ülke içinde yerinden edilmis kisinin gida güvensizligi ile mücadele ettigini belirtti.

Ibrahim, gida güvenligini küresel bir zorluk olarak tanimlayarak, hükümetin ülkedeki savunmasiz kisilerin acil ihtiyaçlarini karsilamak amaciyla gida ve gida disi maddelere erisebilmesi için yeni proje baslatacagini kaydetti.

Ülkede devam eden etnik, dini ve iç çatismalarin gida güvensizliklerine yol açtiginin altini çizen Ibrahim, "Bu zorluklar ülkenin sosyal, ekonomik, siyasi kirilganliklarina katkida bulunuyor. Kadinlari, gençleri, yerinden edilmis kisileri, düzensiz göçmenleri, mültecileri ve yaslilari da orantisiz sekilde etkiliyor." dedi.

Nijerya'nin kuzeyi, hayvancilikla ugrasan Fulaniler ile çiftçilik yapan bazi kabileler arasinda arazi anlasmazligi nedeniyle zaman zaman siddetli çatismalara sahne oluyor.

Kaynak: AA