Kirikkale'de Karantinayi Ihlal Ederek Bekçiden Kaçan Kisiye 4 Bin 50 Lira Ceza Uygulandi

Kirikkale'de PCR testi pozitif çikan ve Kovid-19'un Delta varyanti oldugu belirlenen kisiye, karantina süresi bitmeden sokaga çiktigi gerekçesiyle 4 bin 50 lira ceza uygulandi.

Il Emniyet Müdürlügü bünyesinde görev yapan bekçiler, Güzeltepe Mahallesi'ndeki devriyeleri sirasinda bir otomobilde bulunan K.M. ile arkadasi Ç.T'nin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamasini yapti.

Bekçiler, sorgulamada takibinin devam ettigini belirledikleri K.M'ye Il Salgin Denetim Merkezi ekiplerine haber vereceklerini ve karantina için yurda götürülecegini belirtti.

Bu sirada araçla bekçilerden kaçan süphelilerin bulundugu araç, bir süre sonra polis ekiplerince Çaliliöz Mahallesi Atatürk Bulvari'nda durduruldu.

Araçta bulunan Ç.T. arkadasi K.M'yi Yahsihan ilçesi Hacibey Mahallesi'ndeki evine biraktigini söylemesi üzerine, polis ve Il Salgin Denetim Merkezi ekipleri süphelinin evine gitti.

Denetim ekiplerince yapilan sorgulamada K.M'nin PCR testinin pozitif ve Kovid-19'un Delta varyanti oldugu tespit edildi.

K.M'ye karantina kurallarini ihlalden 4 bin 50 lira ceza kesilerek, Il Milli Egitim Müdürlügüne ait bir yurda yerlestirildi.

Öte yandan, yaninda bulunan arkadasiyla temasli oldugu için Ç.T. de karantinaya alindi.

Kaynak: AA