Cumhurbaskani Erdogan Ile ABD Baskani Biden'in BM Iklim Degisikligi Konferansi'nda Görüsmesi Bekleniyor

ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan, ABD Baskani Joe Biden ile Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Iskoçya’nin Glasgow kentinde Birlesmis Milletler Iklim Degisikligi Konferansi’nda (COP26) görüsmesini beklendigini ifade ederek, “Bunu dogrulayamam fakat ama su anki beklenti bu” dedi.

ABD Baskani Joe Biden, Italya’nin baskentinde G20 Liderler Zirvesi ve Iskoçya’nin Glasgow kentindeki Birlesmis Milletler Iklim Degisikligi Konferansi’na (COP26) katilmak üzere ABD’den ayrildi. Biden’in Avrupa ziyaretine iliskin uçakta açiklama yapan ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan, Biden ile Cumhurbaskani Erdogan’in Glasgow’daki COP26’da görüsmesini bekledigini ifade ederek, "Türkiye Cumhurbaskani ile Glasgow’da görüsecegini tahmin ediyorum. Bunu dogrulayamam fakat ama su anki beklenti bu" dedi.



Beyaz Saray, iki liderin görüsebilecegini belirtmisti

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki geçtigimiz günlerde düzenledigi basin toplantisinda, Biden ile Erdogan arasinda bir görüsme olup olmayacagi sorusuna yönelik, "Biden’in programinda yer var. Sanirim ek ikili görüsmeler için sonuçlandirmaya çalistigimiz programda belirtmistim" ifadelerini kullanmisti. Ikili arasinda bir görüsme gerçeklesmesine iliskin henüz bir tahminde bulunamadigini belirten Psaki, "Henüz tam olarak tahmin edebilecegim bir sey yok" demisti.
Kaynak: İHA