Nijerya'da Yasa Disi Petrol Rafinerisinden Patlama Açiklamasi 25 Ölü

Nijerya’da geçtigimiz cuma günü yasa disi olarak isletilen petrol rafinerisinde patlama meydana geldigi ve aralarindan çocuklarinda bulundugu en az 25 kisinin hayatini kaybettigi bildirildi.

Nijerya'da Yasa Disi Petrol Rafinerisinden Patlama Açiklamasi 25 Ölü
Nijerya’nin Rivers eyaletinde yer alan Emohua Yerel Yönetim Bölgesi’ndeki Rumuekpe’de geçtigimiz cuma günü yasa disi olarak isletilen bir petrol rafinerisinde patlama meydana geldigi ve aralarindan çocuklarinda bulundugu en az 25 kisinin hayatini kaybettigi bildirildi.

Rumuekpe toplulugunun lideri Ifeanyi Omano basina verdigi demeçte, patlamada çok sayida kisinin hayatinin kaybettigini belirterek, hayatini kaybedenler arasinda çocuklarin oldugunu ifade etti.

Olayda kaç kisinin yaralandigi açiklanmazken, patlama sonrasi yangin çiktigi ve hayatini kaybedenlerin çogunun yanarak can verdigi ifade edildi. Patlamada ayrica, birçok ev ve tarim arazisinin zarar gördügü belirtildi.

Dünyada en çok petrol rezervine sahip ülkeler arasinda yer alan Nijerya, Afrika’nin en büyük petrol ihracatçisi konumunda bulunuyor. Ülkede petrol boru hatlarina yönelik saldirilar ve hirsizliklar nedeniyle günlük petrol üretiminin yüzde 10’undan fazlasinin kaybedildigi tahmin ediliyor.

Kaynak: İHA