Türkiye-Azerbaycan Kardesligi 'Kardeslik Destani Tiyatral Dans Gösterisi' Ile Sahneye Tasindi

Gösterinin Genel Sanat Yönetmeni Serhat Turak: 'Iki ülkenin kültürünü dansla dünyaya tanitmaya çalisiyoruz. Herkesin dilinde ve yüreginde olan 'bir millet iki devlet' sözünü görsel sanatlarla seyirciyle bulusturuyoruz'

Tarihten gelen kardeslik baglariyla ayni tarihi, kültürü, destanlari, kahramanliklari, acilari ve zaferleri beraber yasayan "bir millet iki devlet"in hikayesi, "Kardeslik Destani Tiyatral Dans Gösterisi" ile sahneye tasindi.

Yapimciligini Erol Turak'in, Genel Sanat Yönetmenligini Serhat Turak'in ve müziklerini Taner Demiralp'in yaptigi "Kardeslik Destani Tiyatral Dans Gösterisi"nin dünya prömiyeri, Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçeklestirildi.

Tiyatral dans gösterisi, seyircileri, Türkiye ve Azerbaycan halklarinin Nuh tufanindan Nevruz'a, destanlardan kahramanlara, ozanlardan sairlere, acilardan zaferlere ortak baglarina görkemli bir yolculuga çikariyor.

Türkiye ve Azerbaycan'dan 100 sanatçinin sahne aldigi iki perdelik gösteride 12 hikaye yer aliyor.

Dede Korkut'un gözünden, Bogaçhan Hikayesi'nden ilk kadin kagan Tomris Hatun'a, Alparslan'dan Cevansir'e, Mehmet Akif'ten Ahmet Cevad'a, Asik Veysel'den Sehriyar Hare Bülbül Destani'na "bir millet iki devlet"in hikayesinin anlatildigi gösteri izleyiciler tarafindan begeniyle izlendi.

Genel Sanat Yönetmeni Serhat Turak, gösterinin ardindan AA muhabirine yaptigi açiklamada, 5 yil süren yogun bir çalismanin ürünü olan bu gösteriyi sanatseverlerle bulusturmaktan memnuniyet duydugunu söyledi.

Turak, "Iki ülkenin kültürünü dansla dünyaya tanitmaya çalisiyoruz. Herkesin dilinde ve yüreginde olan 'bir millet iki devlet' sözünü görsel sanatlarla seyirciyle bulusturuyoruz. Bugün de çok heyecanliyiz. Heyecanimizi alkislar biraz yatistirdi. Seyircilerimizden de çok olumlu tepkiler aldik. Amacimiz iki ülkenin tarihini ve kültürünü dünyaya duyurmak." dedi.
Kaynak: AA