Hiva-Bursa Türk Dünyasi Kültür Baskentleri Dostluk Konseri Düzenlendi

2022 Türk Dünyasi Kültür Baskenti" seçilen Bursa'da, Uluslararasi Türk Kültürü Teskilati (TÜRKSOY), Özbekistan Kültür Bakanligi ve Bursa Büyüksehir Belediyesince "Hiva-Bursa Türk Dünyasi Kültür Baskentleri Dostluk Konseri" organize edildi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) düzenlenen konser öncesinde konusma yapan Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, 2022 Türk Dünyasi Kültür Baskenti sürecinin 2022 Ocak ayinda baslayacagini söyledi.

Aktas, gelecek yil kentte birçok etkinlik düzenlenecegini belirterek "2022 Türk Dünyasi Kültür Baskenti unvanini aldik ama ocak sonunda nasip olursa Türk dünyasi bakanlariyla birlikte burada bir lansmanla baslayacak. Türk dünyasi yemekleri, müzik, folklor, panel, konferans, fuar gibi farkli etkinlikler, aktiviteler de olacak. Sehrin ekonomisine etki edecek boyutlari da var ama biz farkli yerlere de sehrimizi tanitmak ve anlatmak adina çalismalar olacak. Insallah önümüzdeki yil sehrimiz daha da renklenecek. Bir sehrin marka olmasi icraatla olur. Bursa'da tarim, turizm de var. Osmanliya baskentlik yapmis olan bu sehre bu özellik yakisirdi." diye konustu.

Konserde, Büyüksehir Belediyesi Orkestra Sube Müdürlügü Türk Halk Müzigi Bölümü, genis bir repertuardan olusan türküleri seslendirdi.

Ardindan Özbekistan ve Kazakistan'dan gelen sanatçilar yörelerine ait müzikleri icra etti.

Konser sonunda müzikseverler, sanatçilari uzun süre alkisladi.

Kaynak: AA