Mardin'de Kentin Fidan Ihtiyacini Karsilayacak Seranin Yapimi Sürüyor

Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, Kiziltepe ilçesinde yapimi süren serada incelemelerde bulundu.

Mardin Valiligi, Büyüksehir Belediyesi, Tarim ve Orman Il Müdürlügü is birligiyle Kiziltepe-Mardin kara yolu üzerindeki Kocalar Mahallesi mevkisinde bulunan 128 dekar alanda kurulacak fidan üretim alani ve serada çalismalar tüm hiziyla devam ediyor.

Vali Demirtas beraberinde Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ile seralarin kurulum ve saha çalismalarini yerinde inceleyerek, çalismalarda gelinen son durumla ilgili Tarim ve Orman Il Müdürü Menduh Dinler'den bilgi aldi.

Demirtas, 128 dekar üzerinde kurulumu devam eden serada kisa vadede 400 bin fidan, uzun vadede ise 4 milyon fide-fidan üretilmesinin hedeflendigini belirterek, daha yesil bir Mardin için var güçleriyle çalistiklarini söyledi.

"Kaynaklarimizi en iyi sekilde degerlendirerek her alanda tasarruf yapan bir politika ile çalismalarimizi sürdürüyoruz. Kentimizin yillik olarak 300-400 bin fidan ihtiyaci bulunuyor. Valilik, Büyüksehir Belediyesi, Tarim ve Orman Il Müdürlügü olarak kendi fidanimizi kendimiz üretecegiz." ifadelerini kullanan Demirtas, fidan üretiminin yani sira alanda örnek bahçeler de olusturarak badem, üzüm, incir, nar, muz gibi çesitli ürünlerin üretimini de gerçeklestireceklerini bildirdi.

Demirtas, ayrica burada üretilen fidanlari daha uygun bir fiyat ve kalite ile daha yesil bir Mardin için vatandaslara vereceklerini kaydetti.

Kaynak: AA