Tarihi Kimligiyle Kars Kenti Projesi Toplantisi Yapildi

‘Tarihi Kimligiyle Kars Kenti Projesi’ degerlendirme toplantisi yapildi

Tarihi Kimligiyle Kars Kenti Projesi Toplantisi Yapildi
Avrupa Birligi (AB) Katilim Öncesi Mali Yardim Fonu (IPA) ile finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan uygulanan “Tarihi Kimligiyle Kars Kenti Projesi” için degerlendirme toplantisi gerçeklestirildi.

Toplantida, Avrupa Birligi Katilim Öncesi Mali Yardim Fonu (IPA) ile finanse edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan uygulanan Rekabetçi Sektörler Operasyonel Programi (CISOP) kapsaminda uygulanan ve SERKA’nin faydalanicisi oldugu ‘Tarihi Kimligi ile Kars Kenti Projesi’nin geldigi asama degerlendirildi. Ayrica, projenin yapim islerinin ilerleyisi, devam eden ve yapilacak olan çalismalar hakkinda Vali Öksüz’e brifing verildi.

SERKA Yönetim Kurulu Baskani Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, projeyi yakindan takip ettigini belirtti.

Öksüz, Kars’a önemli bir katma deger saglayacak olan projenin tüm Karslilar tarafindan heyecanla beklendigini söyledi.



Vali Öksüz, valilik ve kentteki tüm kurumlar olarak projeye büyük önem verdiklerini ve projenin tamamlanmasi için kentteki bütün paydaslarin ellerinden gelen destegi vereceklerini ifade etti.

Serhat Kalkinma Ajansi (SERKA) Yönetim Kurulu Baskani, Kars Valisi ve Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz baskanliginda ajansin Kars’taki merkez hizmet binasinda gerçeklestirilen toplantiya, SERKA Genel Sekreter Vekili Nesim Karakurt, Turizm ve Çevre Birim Baskani ve Proje Koordinatörü Çagri Birol Esatoglu, Il Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, Kültür Varliklarini Koruma Kurulu Müdürü Kaptan Yasli, yüklenici firma ve müsavir firma temsilcileri katildi.

Projenin 2022 yilinin sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA