Bayburt'ta Bir Araya Gelen Yabanci Ögrenciler Saglikli Yasama Dikkati Çekti

Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan kabul edilen Erasmus+ Programi kapsaminda 6 ülkeden 36 genç, Bayburt'ta obezitenin azaltilmasi ve saglikli yasam tarzinin yayginlasmasi amaciyla faaliyet yürüttü.

Aslan Dagi mesire alaninda yürüyüs yapan gençler, burada çesitli oyunlar oynayip geleneksel okçuluk talimi yapti.

Ardindan kent merkezine inen gençler, kentin çesitli noktalarinda Türk kültürü ve kendi kültürlerine ait oyunlari oynadi.

Proje sorumlusu Erdem Güler, AA muhabirine Bayburt'taki faaliyetlere 6 ülkeden 36 kisinin katildigini söyledi.

Obezitenin azaltilmasi ve saglikli yasam tarzinin yayginlastirilmasi adina etkinlikler düzenlediklerini belirten Güler, "Daha çok egitsel oyunlar diye tabir ettigimiz kültürümüzde yeri olan, onlarin da kültürlerinde yer edinmis oyunlari oynatarak hem eglenmelerini hem de saglikli yasam tarzini benimsemeleri adina fiziksel aktivitelere katilimlarini sagliyoruz." dedi.

Ayrica gençlerle salon çalismalari yaptiklarini aktaran Güler, sunlari kaydetti:

"Günümüzde obezitenin ne noktada oldugu, sebepleri, insanlarin obeziteden korunmalari adina yapabileceklerini bireysel anlamda, ülkelerimiz anlaminda, hükümetler anlaminda tartisip sonuçlar çikariyoruz. Bu konuda bize yardimci olan projemizi destekleyen Bayburt Belediyesi, Bayburt Üniversitesi, Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne tesekkür ediyorum. Türkiye'de bu projenin yürütülmesiyle ilgili sorumlulugu tasiyan Türkiye Ulusal Ajansi’na da tesekkür ediyorum. Umarim hem Bayburt'ta hem ülkemizde bu projeler artarak devam eder."

Program kapsaminda Romanya'dan gelen Ana Maria Iliescu, iyi insanlar tanima firsati buldugunu ifade ederek, "Bayburt küçük bir sehir gibi görünse de insanlarin kalbi çok büyük. Burada oldugumuz için çok mutluyuz ve yeni tecrübeler kazandik. Umarim bu seferimiz son olmaz ve tekrar buraya gelebiliriz." dedi.

Slovakya'dan gelen Luisa Santos ise oynadiklari oyunlari çok sevdigini ve tekrar Bayburt'ta bulunmak istedigini dile getirdi.

Kaynak: AA