Nemrut Krater Gölü Sonbahar Renklerini Görmek Isteyenlerin Akinina Ugruyor

Dünyanin ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölü olan 2 bin 250 rakimdaki Nemrut Krater Gölü, sonbahar renkleriyle ayri bir güzellige kavustu.

Sicak ve soguk gölleri, buz magarasi, buhar bacasi, kus türleri ve biyoçesitliligiyle cezbeden göl, yilin her döneminde farkli güzelliklerle çok sayida yerli ve yabanci turiste ev sahipligi yapiyor.

Avrupali Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi kapsaminda "Mükemmeliyet Ödülü" alan Nemrut, bugünlerde sonbaharin tüm renklerini bir arada görmek isteyenler ve fotograf tutkunlarinca ziyaret ediliyor.

Fotograf sanatçisi Fatih Bilgiç, AA muhabirine, Nemrut Krater Gölü'ne sonbahar fotograflari çekmeye geldiklerini söyledi.

Bölgenin esi benzeri bulunmayan güzellikte bir yer oldugunu belirten Bilgiç, sunlari kaydetti:

"Sonbaharin gelisiyle tüm agaçlarda yesilin, kahverenginin ve kizilligin bütün tonlarini görmek mümkün. Herkesin gelip burayi görmesi gerekiyor. Dogayla iç içe güzel vakit geçirilebilecek bir alan. Gölün her tarafinda çok güzel fotograflar çekme imkanimiz var. Özellikle doga fotografçilarinin tercih ettigi bir yer. Buhar bacalarinin olustugu yerler harika. Farkli illerin yani sira yurt disindan da ziyaretçi geliyor."

Kaynak: AA