Erkan Yildirim'dan Sarisinlara Özel Tüyolar

Kuaför Erkan Yildirim, güzelligin sembolü haline dönüsen sari saça sahip olanlara özel tüyolar vererek, ’’Boyayla sarisin olan kadinlarin en büyük sikayeti, saç diplerinin kizila dönmesi. Ancak bunun da çaresi var’’ dedi.

Erkan Yildirim'dan Sarisinlara Özel Tüyolar
Erkan Yildirim, sari saçin güzelligin sembolü haline dönüstügünü belirterek, sari rengin çok genis bir ton skalasi oldugunu hatirlatti. Dogru tonu bulmanin ve o rengi korumanin da pek kolay olmadigini belirten, Yildirim, Türkiye’deki sarisinlarin yasadigi en büyük problemin yikama sonrasi saç diplerinde olusan kizillik oldugunu kaydederek, ’’Türkiye’deki sarisinlarin en büyük sorunu, saç diplerinde olusan kizillik. Bize yeni gelen sarisin misafirlerimiz, genelde saç diplerindeki bu renk farkliligindan sikayet ediyor. Boyanan saçtaki küllü renk, dört-bes yikama sonrasinda akiyor ve ortaya kizil bir renk çikiyor. Uçlari sari, dipleri kizil olan saçtaki bu uyumsuz görüntü, haliyle kisiyi rahatsiz ediyor’’ seklinde konustu.

’’Açma islemini mutlaka isin uzmani yapmali’’

Erkan Yildirim, saç diplerine uygulanacak açma islemiyle bu soruna çare bulunabilecegini kaydederek, ’’Bu sorunun çözümlerinden biri; saç diplerine önce açma islemi uygulayip içindeki kizili tamamen sökmek, ardindan boya yapmak. Ancak bu çok dikkatli ve özenli yapilmasi gereken riskli bir islem. Çünkü üst üste yapildiginda saçlara zarar verip kopmalara yol açabilir. Ayrica bitkisel boyayla ve amonyaksiz boyalarla yapilamadigindan, alerjik kisilere kesinlikle uygulanmamali. Dolayisiyla mutlaka uzman ellerde yapilmali’’ ifadelerini kullandi.

’’Kendi saç renginize yakin tonlar seçin’’

Yildirim, saç diplerine açma islemi uygulatmak istemeyenlere de kendi saçlarina yakin tonlarda boyalari önererek, ’’Standart bir profesyonel boyanin açma gücü ancak üç ton. Boya küllü renkte olsa da, birkaç yikamanin ardindan altta kizillik kaliyor. Tabii kaliciligi boyanin kalitesi ve isçilik de önemli ölçüde etkiliyor. Örnegin kalitesiz bir boya üç-bes yikamada akarken, iyi bir boya ve iyi bir isçilikle bu süre 10 yikamayi bulabiliyor. Ben kadinlara genellikle saç diplerini kendi renklerine yakin tonlara boyatip, aralara balyaj attirarak sarisinlik elde etmelerini öneriyorum. Böylece hem kizillasma probleminden kurtulur hem de boyayi daha uzun süre kullanmis olurlar’’ diye konustu.

Kaynak: İHA