EGIAD, Sanayicilerle Istisare Ve Degerlendirme Toplantisinda Bir Araya Geldi

Ege Bölgesi’nin en önemli is gücünü temsil etmekte olan EGIAD, bünyesindeki üye sanayici is insanlari ile düzenledigi istisare ve degerlendirme toplantisinda talep ve beklentiler noktasinda fikir alisverisinde bulundu.

EGIAD, Sanayicilerle Istisare Ve Degerlendirme Toplantisinda Bir Araya Geldi
31 yili geride birakan Ege Genç Is Insanlari Dernegi (EGIAD), 650’ye yakin üyesinin küçük, orta ve büyük ölçekli isletmelerden olusan 3 bin 100’e yakin sirketi ve yaklasik 110 bin kisilik istihdami ile büyük bir üretim gücünü bünyesinde barindirmakla birlikte, bugün yüzde 56’si sanayiyi içeren üretim kapasitesi ile Ege Bölgesi’nin en önemli is gücünü temsil etmekte. Üye portföyü içerisinde tekstil, gida, makine, insaat, otomotiv, elektrik-elektronik, demir-çelik basta olmak üzere sanayi, tarim ve hizmet sektörlerinden firmalar ile genis bir yelpazeye hitap eden STK, son olarak hibrit düzende bünyesindeki sanayicilerle istisare ve degerlendirme toplantisinda bir araya gelerek talep ve beklentileri belirledi. Toplanti akabinde ‘Nitelikli Eleman ve Mavi Yaka Açigi’, ‘Yesil Dönüsüm Yol Haritasi’, ‘Gümrük Birligi EGIAD Think Tank Raporu’ alanlarinda çalisma hazirlanabilecegi karara baglandi.

EGIAD Genel Sekreteri Prof. Dr. Fatih Dalkiliç’in moderatörlügünde gerçeklesen toplantiya EGIAD Yönetim Kurulu Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, Baskan Vekilleri Cem Demirci, Fatih Mehmet Sancak, Kaan Özhelvaci, Yönetim Kurulu Üyeleri Yagmur Yarol, Pinar Berberoglu, Müge Sahin, Erkan Karacar, Can Atik, Sanayi – Dijitallesme ve Sürdürülebilirlik Komisyonu Baskani Ceren Sertdemir Yavuz, Komisyon Baskan Vekili Remzi Uslu, üyeler Nedim Uysal, Baran Kayhan, Mustafa Güres, Serhat Büyükhelvacigil, Arda Semsioglu, Gökmen Yalici, Turan Göksan, Açelya Baç, Selçuk Demirok, Burak Güngör, Sezai Kiziltan, Serhan Ceylan katilim gösterdi.

“Biz üyelerimizden, üyelerimiz EGIAD’dan aldigi güç ile çalismaya devam edecek”

Toplantida konusan EGIAD Yönetim Kurulu Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, ülkemizin toplumsal ve ekonomik kalkinmasini saglayabilmek için tüm sektörlerin senkronize olarak birlikte gelismesi ve birlikte ilerlemesinin önemine dikkat çekerek, “Ekonomik ve toplumsal kalkinma birlikte hareket ederek gerçeklesen bir gelisimdir. Dolayisiyla sadece belli bir sektörün kalkinmasi, belli bir sektörün gelismesi ülkenin gerçek anlamda kalkinmasini ve gelismesini saglayamaz. EGIAD, sanayici üyelerinin gelisimi için, sorunlarinin yetkili mercilere ulastirilmasi amaciyla her daim birlikte çalismistir. Dünyanin her alanda artik çok küçük oldugunu ve özellikle pandemi kosullarinda is birligi ve ortak sinerji ile islerin daha basarili noktalara ulasabildigini görmekteyiz. Biz üyelerimizden, üyelerimiz EGIAD’dan aldigi güç ile çalismaya devam edecektir. Tüm ekonomik sektörlerle beraber bölgemizin, ülkemizin kalkinmasina, gelismesine daha çok katki saglamanin gayreti içerisindeyiz” dedi.



“Sanayicilerimize nasil destek olunacagi kasim ayindan itibaren sekillenmis olacak”

Sanayi için bilgi ve teknolojinin vazgeçilmez bir unsur oldugunu dile getiren Yelkenbiçer, “Bu nedenle önümüzdeki günlerde çesitli üniversitelerimizden akademisyenlerin de katilimiyla sanayicilerimiz ile birlikte ekonomik toplantilar gerçeklestirmeyi planliyoruz. Üniversite sanayi is birlikleri anlaminda özellikle 14. dönemde EGIAD olarak gerek patentlerin ticarilesmesi konusunda gerekse sanayicilerimizle Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki akademisyenlerimiz ve bölüm baskanlarimizla bulusturdugumuz toplantilarda bu süreçleri iyi insa etmeyi basarabildik. Bu is birliklerini bu sene resmi protokollere döktük. Dokuz Eylül Üniversitesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile is birligi protokolü imzaladik. Sanayicilerimize nasil destek olunacagi kasim ayindan itibaren sekillenmis olacak” ifadelerini kullandi.

“Sürdürülebilirlik konusunda örnek uygulamalara yer verecegiz”

Sanayi Konseyinin 14. dönemde baslayan çalismalarini ileri evrelere tasimayi planladiklarini kaydeden Yelkenbiçer, çalisma grubunun Sanayi Komisyonu olarak faaliyetlere devam etmesinin bunun ilk adimi olduguna dikkat çekti. Çalisma basliklari olarak dijitallesme ve sürdürülebilirlik üzerine hareket ettiklerini vurgulayan Yelkenbiçer, “Sürdürülebilirlik konusunda örnek uygulamalara yer verecegiz. Dijitallesme anlaminda da islerimizi dijitale dönüstürmek felsefesiyle hareket etmekteyiz. Bugün burada toplanmamizin sebebi de sizlerin isteklerinizi, EGIAD’dan beklentilerinizi, ihtiyaçlarinizi dinleyebilmek. Buna göre üniversitelerle projelendirme çalismalarimizi sizlerden gelen ihtiyaçlar dogrultusunda sekillendirebilmek. EBSO ve IZTO öncülügünde kurulan Model Fabrika ile de gerçeklestirdigimiz is birligini sanayicilerimize yol haritasi sunmak üzere isleme koyacagiz” diye belirtti.

Sanayi Komisyonu Baskani Ceren Sertdemir Yavuz ise, sanayi komisyonu olarak gerçeklestirecekleri faaliyetleri dile getirerek, “Özellikle sanayiciler arasinda ‘Ortak Satin Alma Platformu’ ile yine sanayiciler arasinda ‘Bilgi Iletisim Agi’ kurmayi hedefliyoruz. Böylece sanayici üyeler alisveris için birbirlerinden tedarik zinciri olusturabilecekler” seklinde konustu.

Kaynak: İHA