Yunak'ta 'İstiklal Marşı'nı Ezbere Ve Güzel Okuma' Yarışması

Konya'nın Yunak ilçesinde "İstiklal Marşı'nı ezbere ve en güzel okuma yarışması" düzenlendi.

Yunak ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul ve ortaokullar düzeyindeki öğrencilere yönelik "İstiklal Marşı'nı ezbere ve en güzel okuma" yarışması yapıldı.

Yunak İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu Konferans Salonu’nda yapılan yarışmaya 23 farklı okuldan 23 öğrenci katıldı. Yarışmanın jüri üyeliklerini ise Türk dili ve edebiyat öğretmenleri yaparken, rehber öğretmenleri ile yarışmaya katılan öğrenciler büyük bir özgüvenle sahneye çıkarak hitabet hünerlerini sergilediler.

Jüri, diksiyon, ezber, vurgu, tonlama ile okuma, duraklamalar, ses tonu, şiir diline uygunluk, kelimeleri doğru ifade etme ve sahnede hakimiyeti gibi kriterlere göre öğrencilere puan verdi.

İki aşamalı olarak yapılan yarışmada, ilkokullar düzeyinde Fatih İlkokulu'ndan Sudenur Özkan birinci, İMKB İlkokulu öğrencisi Ayşe Yılmaz ikinci, Akşemseddin ilkokulu öğrencisi Nuray Satılmış ise üçüncü oldu.

Ortaokullar düzeyindeki yarışmada, İMKB yatılı bölge ortaokulu öğrencisi Semanur Yılmaz birinci seçilirken, Saray Ortaokulu öğrencisi Firdevs Gürlek ikinci ve Orhan Erdem İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi İrem Yıldırımer ise üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programında verileceği belirtildi.

Kaynak: AA