Ünye'de '9. Tarım Ve İnsan Fotoğraf Yarışması Eserleri Sergisi'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Denizbank işbirliğinde Türkiye’de 9., Ünye ilçesinde ilk "Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması Eserleri Sergisi" açıldı.

9. Uluslararası "Tarım ve İnsan" konulu fotoğraf yarışması eserleri sergisi, Ünye Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde açıldı.

Sergi açılışında konuşan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, meşakkatli ve geniş bir alana yayılan tarım sektörü faaliyetinin fark edilmesi ve insanlara takdim edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kaymakam Güney, "Bu kadar geniş alana yayılan tarım faaliyetini en objektif şekilde yansıtacak alanın da fotoğrafçılık olacağını düşündük. Sergimizde emeği geçen herkesi tebrik ediyor, yapılan faaliyetin de halk üzerinde farkındalık yaratmasını diliyorum." diye konuştu.

Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz ise, sergilenen eserlerin 2017 yılında düzenlenen yarışmaya ait olduğunu söyledi.

Tarımın her geçen gün önemi artan stratejik bir sektör olduğunu vurgulayan Yılmaz, "İnsanlığın gıdaya olan ihtiyacı devam ettiği sürece tarım sektörü bu önemini artırmaya devam edecektir. Türkiye dört bir tarafı verimli topraklarla çevrili bir ülke. Bu açıdan çok şanslıyız. Sergimizde Türkiye’de ki üreticilerimizin duygularını fotoğrafa yansıtmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Yılmaz, 501 yarışmacının 2 bin 326 eserle katıldığı yarışmanın altı kategoride düzenlendiğini, 59 eserin ülke genelinde sergilenmeye layık görüldüğünü ifade etti.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesini kesen Kaymakam Güney, İl Tarım Müdürü Yılmaz, İlçe Tarım Müdürü Ferda Yıldırım, İlçe Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman ve İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, sergiyi gezdi.

Serginin Çarşamba akşamına kadar gezilebileceği öğrenildi.

Kaynak: AA