Kız Kardeşini Öldüren Erhan Timuroğlu'nun Kardeşi Ve 3 Kişi Tutuklandı

Ataşehir’de bankacı kız kardeşi Ceylan Timuroğlu’nu öldüren ve ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Erhan Timuroğlu’nun kardeşi ve 3 kişi daha tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, 30 Nisan’da düzenlediği operasyonla kız kardeşini öldürdükten 260 gün sonra yakalanan Erhan Timuroğlu ile suç ilişkisi olduğu iddia edilen 12 şüpheliyi gözaltına almıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 12 şüpheliden 9’u Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi.

7 şüpheliye tutuklama istemi

Savcılıktaki sorguları tamamlanan Erhan Timuroğlu’nun kardeşinin de aralarında bulunduğu 7 şüpheli, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suç örgütüne üye olma" ve "suç örgütüne yardım etme" suçlarından tutuklanmaları istemiyle, 2 şüpheli ise "6136 sayılı kanuna muhalefet" suçundan adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

4 şüpheli tutuklandı

Şüphelilerden aralarında Erhan Timuroğlu’nun kardeşinin de bulunduğu 4 şüpheli mahkemedeki ifadelerinin ardından sevk edildikleri suçlardan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan mahkeme, diğer şüpheliler hakkındaki tutuklama ve adli kontrol taleplerini reddetti.
Kaynak: İHA