20 Bin 268 Üyenin Oy Kullandığı ATO Seçimlerinde İlk Aşama Tamamlandı
Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) 157 bin üyesini temsil eden Meslek Komiteleri ve Meclis üyeliği seçimleri dün Söğütözü’ndeki Ankara Ticaret Odası Kongre ve Sergi Sarayı’nda (Congresium) gerçekleşti. 20 bin 268 üyenin oy kullandığı seçimler, ATO tarihinin en yüksek katılım oranlı seçimi olarak tarihe geçti.

ATO’nun tarihinin en yüksek katılım oranlı seçimini Ankara Valiliğinin aldığı geniş güvenlik önlemleri sayesinde huzur ve güven ortamında tamamladığına dikkat çeken Baran, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve tüm emniyet güçlerine teşekkür ederek, ’’ATO’nun en şeffaf seçim sürecini yaşadık. Üyelerimiz odalarına sahip çıktı. Büyük katılım göstererek temsilcilerini seçti’’ dedi.
ATO Meslek Komitesi ve meclis üyelikleri seçimi geçici sonuçları, 16 Nisan 2018 Pazartesi mesai bitimine kadar ATO Hizmet Binası’nda ilan edilecek. Bu sürede seçim sonuçlarına yapılan itirazlar Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından incelenerek karara bağlanacak. İlan edilen bu kararlara karşı İl Seçim Kurulu Başkanlığına 18 Nisan 2018 Çarşamba mesai bitimine kadar itirazda bulunulabilecek. ATO Meslek Komitesi ve meclis üyeliğine seçilen tüzel kişilerin gerçek kişi temsilcileri 19 Nisan 2018 Perşembe günü odaya bildirilecek.
Meclis seçimlerinin kesinleşmesinin ardından belirlenen üyelerle Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ile Yönetim Kurulunun asıl ve yedek üyeleri, disiplin kurulunun asıl ve yedek üyeleri ve birlik genel kurulu delege seçimleri, 20 Nisan Cuma günü saat 09.00-13.00 saatleri arasında ATO Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda yapılacak.
