Uluslararası Yed-İ Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali

Festival kapsamında düzenlenecek yarışmada seçilecek en iyi 7 senaryo profesyonel bir ekiple film haline getirilecek, kısa film yarışmasında da seçilen en iyi 7 kısa film, gösterime sunulacak Festival Komite Başkanı Sürmeli: 'Bu yıl, Konya'dan Mevlana Celaleddini Rumi, Eskişehir'den Yunus Emre, Bilecik'ten Şeyh Edebali, Kastamonu'dan Şeyh Şabani Veli, Türkistan'dan Ahmet Yesevi ve Bakü'den Yahya Şirvani hazretlerini tema edindik'.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle bu yıl beşincisi düzenlenen "Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali" kapsamında düzenlenen yarışmalar için başvuru süreci başladı.

Festivalin yapım şirketinden yapılan açıklamaya göre, her yıl 7 şehrin 7 İslam büyüğünü tema edinen festivalde, bu yıl da 7 Türk-İslam büyüğü filmlere konu olacak.

Bu kapsamda düzenlenen yarışmada seçilecek en iyi 7 senaryo, profesyonel bir ekiple film haline getirilecek, kısa film yarışmasında da seçilen en iyi 7 kısa film gösterime sunulacak.

Senaryo yarışması 1 Mayıs, kısa film yarışması da 31 Temmuz'da son bulacak festivalde, toplam 36 bin 500 lira para ödülü dağıtılacak.

- "Sinemanın evrensel dilini kullanacağız"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Festival Komite Başkanı Eda Sürmeli, çok özel insanların öğretilerini film haline getireceklerini belirtti.

Yurt içinde 63, yurt dışında 25 üniversiteden öğrencinin festivale katılacağını ifade eden Sürmeli, şunları kaydetti:

"Genç ve profesyonel sinemacılar ile ortak değerlerimizin anlatılması ve anlaşılması konusunda sinemanın evrensel dilini kullanacağız. Beşinci kez düzenlediğimiz festivalde bu yıl, 7 Türk-İslam büyüğünü tema edindik. Öğretileriyle bu topraklardan dünyaya ışık tutan insanları sinema konusu haline getiriyoruz. Onların erdemli duruşları ve öğretilerini beyaz perdeye taşıyacağımız bu yolculukta, tüm sinemaya gönül vermiş meslektaşlarımızı yarışmalara katılmaya davet ediyoruz. Bu yıl, Konya'dan Mevlana Celaleddin-i Rumi, Eskişehir'den Yunus Emre, Bilecik'ten Şeyh Edebali, Kastamonu'dan Şeyh Şaban-i Veli, Türkistan'dan Ahmet Yesevi ve Bakü'den Yahya Şirvani hazretlerini tema edindik."

Sürmeli, katılımcıların bu isimlerin hayatlarından ve öğretilerinden esinlenerek yazılmış ve çekilmiş eserler ile yarışmalara katılabileceğini ifade etti.
Kaynak: AA