Mardin'de İpek Böcekçiliği Desteği

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kentte tarım ve hayvancılığın gelişmesi için ipek böcekçiliği yapan çiftçilere malzeme desteğinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, ipek böçekçiliğinin gelişmesi için başlatılan çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Verilen eğitimlerin ardından çiftçilere ipek böceğinin yetiştirilmesine imkan tanıyan gerekli malzemelerin dağıtıldığını anlatan Yaman, sözlerine şöyle devam etti:

"İlk etapta Savur ilçesinde 14 ailenin başladığı proje daha sonra yaygınlaştırılacak. İlimizde her anlamıyla güzel gelişmeler yaşıyoruz. Mardin’de tarım ve hayvancılığın da en iyi yerlere gelmesini istiyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ilimizin her metrekaresinde özveriyle projeleri için çalışmaktadır."

Yaman, 1 yıl içinde birçok konuda ilkleri yaşayan Mardin'de tarım ve hayvancılık konusunda da ciddi çalışmaların söz konusu olduğunu aktardı.

Vatandaşlara önemli gelir sağlayacak çalışmalara destek verdiklerini dile getiren Yaman, şunları kaydetti:

"İlimizde ipek böceğinin yetişmesine ve gelişmesine imkan verecek bölgelerimiz söz konusudur. Savur ilçemiz de bu konuda önemli bir yerdedir. Bu nedenle ilçemizde seminerler vererek ipek böceğinin gelişimini ve evrelerini anlattık. Şimdi ise gerekli malzemelerin dağıtımını yaptık. İlk etapta 14 vatandaşımız bu işe başlıyor. Yakın zamanda sayının daha da artmasını sağlayacağız. Tarım ve hayvancılıkla ilgili çalışmalarımız devam edecek."

Kaynak: AA