Eşini Korkutmak İçin Aracına Bomba Düzeneği Kurmuştu, Hakim Karşısına Çıktı
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde geçtiğimiz Temmuz ayında korkutmak amacıyla eşinin aracına bomba yerleştirdiği iddia edilen eski koca, mahkemede “Öldürme kastım yoktu” dedi.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğünden gelen bomba imha uzmanları, aracın altındaki bomba süsü verilmiş düzeneği kontrollü şekilde fünye ile patlattı. Yapılan incelemede bomba süsü verilmiş düzeneği kadının aracının altına boşanmak üzere olduğu kocası S.Ö.’nün yerleştirdiği öğrenildi. Polis S.Ö’yü gözaltına alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
20 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanıyor
Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianamede 20 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılanan eski koca S.Ö., hakim karşısına çıktı. Eşini korkutmak amacıyla böyle bir düzenek kurduğunu, gerçekçi olması için de dinamit kullandığını anlatan S.Ö., “Öldürme kastım yoktu” dedi.
“Öldürmeye teşebbüs suçundan” yargılanan S.Ö., “Doğrudur, düzeneği ben koydum. Eşimle boşanma aşamamız vardı. Kesinlikle öldürme kastım yoktu. Çocuğumun oyuncak arabalarını söktüm ve onla gelişigüzel yaptım. Sıkıntılı bir boşanma sürecimiz vardı. Ben çocuğumuz olduğu için boşanmak istemiyordum ama o istiyordu. Boşanmamak için böyle bir yola başvurdum. Polisler beni aradığında Alaplı’daydım. 20 kilometre uzaktaydım. Öldürme kastım olsa bu kadar uzaklaşmazdım” diye konuştu.
Gerçekçi görülsün diye dinamik kullandığını söyledi
Mahkemede gerçek dinamit kullanma sebebi sorulan S.Ö, gerçekçi görülmesi için dinamit kullandığını ve kabloları da gelişi güzel bağladığını aktardı. S.Ö., “Gerçekçi görülmesi dinamit kullandım. Ben kabloları yerleştirdim, gelişigüzel bağladım. Bu şekilde patlayacağını düşünmüyordum” diye cevap verdi.
Duruşma ileri bir tarihe ertelenirken S.Ö.’nün ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.
