Babaeski'de 136 Hasta Palyatif Bakımda Tedavi Oldu

Babaeski Devlet Hastanesi'nde 136 hasta palyatif bakım merkezinde tedavi oldu.

Babaeski Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Azatçam, gazetecilere yaptığı açıklamada, palyatif bakım merkezinin hastalara en iyi şekilde hizmet verdiğini söyledi.

Geçen yıl 136 hastanın çeşitli nedenlerden dolayı merkezde tedavi olduğunu ifade eden Azatçam, birçok hastanın palyatif bakım merkezindeki tedavilerinin sona erdiğini belirtti.

Yaşamı tehdit eden hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan ağrı ve diğer belirtileri erken tanımlayarak tedaviye başladıklarını aktaran Azatçam, ''Bu kişilere ve aile bireylerine tıbbi, psikolojik, sosyal ve manevi destek vererek acılarını hafifletmek, önlemek ve yaşam kalitesini geliştirmek için faaliyet göstermekteyiz. Palyatif bakım başta kanser olmak üzere kronik ve ölümcül hastalıkları olan ve bu hastalıklar ile tedavileri sonucunda gelişen problemlerle karşı karşıya kalan hasta ve ailelerinin temel bakımını üstlenen bir alandır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de artan kanser ve kronik hastalıklar nedeni ile palyatif bakım, mutlaka önem verilmesi gereken hem sağlık sistemi hem de çalışanları ile sistematik olarak organize olması gereken önemli bir alandır.'' diye konuştu.

Kaynak: AA