İranlı Akademisyenler 'Barış Ve Dostluk' İçin Pedal Çeviriyorlar
İslam alemi 2018 kültür ve turizm başkenti seçilen İran’ın Tebriz şehrinin tanıtımı ve barış mesajını İstanbul’a ulaştırmak için pedal çeviren İranlı iki akademisyen Giresun’a ulaştı.

İsmail Alipur ise, “Bu yolculuğumuz Tebriz’den başladı, milletler arasında barış ve dostluk yapmak için bu mesajı İstanbul Üniversitesi Rektörüne götürüyoruz. Hedefimiz barış, dostluk, birliktir” ifadelerini kullandı.
Tebriz’in yüzde 100 Türklerin yaşadığı bir şehir olduğunu ifade eden GRÜ Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Abbas Karaağaçlı, “2018 yılında Doğu Azerbaycan Eyaleti’nin yönetim merkezi olan şehir. Tebriz, İslam Dünyası Kültür Başkenti seçilmiştir. 2018 yılında birçok etkinlik yapacak. Bu çerçevede de Tebriz Üniversitesinden iki akademisyen yola çıkmış ve bisikletle İstanbul’a ulaşacaklar. Yollarını ise Karadeniz’e düşürmüşler, bizim de misafirimiz oldular. Bunların bir mesajları var. O mesaj ise, ‘üniversiteler milletler arasında dostluğun, kardeşliğin ve barışın simgesidir.’ Bu çerçevede bisiklet yoluyla bu barış mesajını İstanbul Üniversitesine iletecekler” şeklinde konuştu.
Molanın ardından iki akademisyen bisikletleri ile İstanbul’a doğru yeniden yola çıktı.
