Kırşehir'de Yeni Mezarlık Tamamlanıyor

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, içinde 100 kişilik şehitliğin de olacağı mezarlık yapımında sona yaklaşıldığını belirtti.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, Kırşehir'i yeniden imar etmek ve eksik olan projeleri hayata geçirmek için başlattıkları çalışmalar kapsamında hayata geçirmeyi planladıkları mezarlık projesinin tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti.

Cenazelerin modern ve düzenli bir şekilde defnedilmesi için yapılan mezarlıkta bir çok alanın bulunduğunu vurgulayan Bahçeci, Boztepe Yolu'nda etaplar halinde yapılacak asri mezarlık içerisinde cami, gasilhane, taziye evi, yönetim binası, çeşmeler ve mermer atölyelerin yer alacağını dile getirdi.

Bahçeci, şunları kaydetti:

'Mezarlık inşaatımız hızla devam ediyor. Yakın zamanda inşaatı tamamlanacak olan ilk etap da idari binamız morglarımız, taziye evlerimiz var ve 400 mezar hazır olacak. 100 kişilikte şehitliğimiz olacak. Yıllar içerisinde ihtiyaca göre büyütülecek projemiz yaklaşık 200 dönüm alan içerisine yerleşmiş durumda.

Boztepe yolu üzerinde iyi bir noktada. Sonra ki etaplarda camimiz diğer tesislerimiz inşallah etap etap yapılacak. Hedefimiz ilk etabı yıl içerisinde bitirip defin işlemlerine başlamak. Asli mezarlık önemli bir ihtiyaçtı. Herkesin yerinin belli olduğu bakımlarının düzenli olarak yapıldığı güzel bir mezarlığa Kırşehir imiz kavuşmuş olacak. Kırşehir'imize hayırlı uğurlu olsun.'

Kaynak: AA