15 Temmuz'un Yıl Dönümünde Vatandaşlar Gözyaşlarını Tutamadı

Eskişehir’de binlerce vatandaş "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinliklerine katıldı. Vatandaşlar, darbe girişiminin yıldönümünde gözyaşlarını tutamadı.

15 Temmuz 2016 gecesi hain terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilen kalkışmanın millet tarafından önlenmesinin yıldönümü dolayısıyla Eskişehir Vilayet Meydanında binlerce kişinin katılımıyla etkinlik düzenlendi.

Vilayet Meydanında gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

15 Temmuz şehitleri için okunan duanın ardından darbe girişimi gecesini anlatan belgesel gösterildi. Belgesel esnasında bazı vatandaşlar duygulu anlar yaşarken bazıları da gözyaşlarına hakim olamadı. Mehter takımın gösterisiyle devam eden etkinliğin sabah saat 06.00’ya kadar süreceği bildirildi.

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin bir diriliş destanı yazdığını söyledi.



Türk milletinin namluların, tankların önüne yatıp, ellerinden bayraklarıyla meydanlara inerek darbeyi akamete uğrattığını belirten Vali Çakacak, "Bundan 1 yıl önce 2016 tarihinde büyük Türk milletine, bağımsızlığımıza, büyük Türkiye idealimize, 2023 hedefimize, mazlum milletlerin sesi ve hamisi olma idaremize, demokrasimize ve milli idareye yönelik FETÖ tarafından yapılan hain darbe girişimi karşısında sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine halkımız elinde bayraklarıyla sokaklara çıkarak, meydanlara inerek, havalimanlarını doldurarak, namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilerek, bu talihsiz, menfur kanlı girişimi akamete uğratmıştır. O kanlı gecede bin yıldır vatan toprağı kıldığımız Anadolu’da gördüğümüz en büyük ihaneti, o kanunsuz emre uymayan Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatansever personeli, kahraman vatansever polislerimiz ve yüce milletimizin vatansever evlatları olarak yeni bir diriliş destanı yazarak bertaraf ettik" dedi.

Vatandaşlar da, darbe gecesi meydanlarda olduklarını, şimdi yine çocuklarının geleceği, vatan ve bayrak için meydanları doldurduklarını belirtti.

Eskişehir’deki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğine Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay’ın yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA