17. Uluslararası Sürmeli Kültür Sanat Ve Sosyal Etkinlikleri

Yozgat'ta düzenlenen etkinlik kapsamında yapılan ev baklavası ve börek yarışmasına katılanlar hünerlerini sergiledi.

Yozgat Belediyesince 17'ncisi düzenlenen Uluslararası Sürmeli Kültür Sanat ve Sosyal Etkinlikleri kapsamında ev baklavası ve börek yarışması yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki yarışmaya katılanların yaptığı baklavalar, jürinin beğenisine sunuldu.

Baklavaların, şerbetinin kıvamı, görsellik, kızarıklık ve gevreklik bakımından değerlendirildiği yarışmada, Emine Erdal birinci, Nurcan Gülabi ikinci ve Çiğdem Çıtak üçüncü oldu.

Börek yarışmasındaysa Sercan Akdağ birinci, Tuba Kocaoğlu ikinci, Mesut Yorulmaz üçüncü oldu.

Dereceye girenler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Ödülleri Belediye Başkanı Kazım Arslan ve Yozgat Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı Fadime Solmaz verdi.

Daha sonra baklavalar, vatandaşlara ikram edildi.

- Yozgat'ın kültürü tanıtıldı

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 17. Uluslararası Sürmeli Kültür Sanat ve Sosyal Etkinlikleri ile şehrin kültür ve sanat yaşamına birşeyler katmak istediklerini söyledi.

Bu manada çok güzel etkinlikler düzenlediklerini belirten Başkan Arslan, 'Bunlardan biri de Yozgat'ta ilk defa yapılan ev baklavası yarışması. Yozgat'ta evlerde yaygın olarak yapılan ama tanıtımı eksik kalan bir kültürü de ortaya çıkartmış olduk. Sürmeli Etkinlikleri'nin içerisine bu yarışmayı da koyduk. Çok güzel bir etkinlik oldu. Birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin pekişmesine vesile olan bir çalışma oldu. İnşallah önümüzdeki senelerde bunu genişleterek devam ettirmek istiyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA