Başbakan Yıldırım, TÜRKSAT'ı Ziyaret Etti
Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimcilerinin hedeflerinden biri olan TÜRKSAT’ta yaptığı açıklamada, “Amaçları tüm yayınları kesmekti. Üzerinde Türk bayrağı olan antene önce bir bomba attılar. Ancak o faaliyette olmayan sadece ilk yıllarda Türksat 1A 1B’ye hizmet eden TÜRKSAT’ı sembolize eden antendi. Onun gerçek yayınların çıkıldığı anten gibi düşünüp oraya attılar" dedi.

“Bu darbenin başarısızlığa uğramasının önemli sebeplerinden bir tanesi de milletin haber alma kaynaklarının susturulamamasıdır”
Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:
“Kısa bir süre TRT’yi işgal ettiler. Korsan duyurularını yapmaya çalıştılar. Ancak o arada TÜRKSAT gerek yedek sistemini gerekse burayı devreye sokarak kısa sürede TRT’yi yayından çıkardı. Böylece tek elde ettikleri iletişim aracını da kaybetmiş oldular. Bütün gece boyunca yayınlar tüm kanallarda kesintisiz devam etti. Burada bu darbenin önlenmesinde kısıtlı imkanlarıyla canla başla çalışan TÜRKSAT’taki çok vatansever vefakar kardeşlerimize Genel Müdür başta olmak üzere tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu darbenin önlenmesinde kendi çaplarında çok büyük bir katkı sağlamışlardır. Bu darbenin başarısızlığa uğramasının önemli sebeplerinden bir tanesi de milletin haber alma kaynaklarının susturulamamasıdır. Burada TÜRKSAT büyük bir görev ifa etmiştir.”
