Netanyahu'nun Arap Ülkeleriyle 'Normalleşme' Açıklaması

FKÖ Yönetim Kurulu Üyesi Aşravi: 'Netanyahu, hiçbir bedel ödemeden, Filistin meselesi, işgal edilen topraklardan çekilme ve Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkını temsil eden kapıdan girmeden barışın meyvesini toplamaya çalışıyor'.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yönetim Kurulu üyesi Hanan Aşravi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun hiçbir bedel ödemeden barışın meyvesini toplamaya çalıştığını belirtti.

AA muhabirine konuşan Aşravi, Netanyahu'nun, Arap dünyasıyla kurulacak ilişkilerin Filistinlilerle barışın tesis edilmesine katkı sağlayacağı yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Aşravi, 'Bu açıklamalar kabul edilemez. Netanyahu, hiçbir bedel ödemeden, Filistin meselesi, işgal edilen topraklardan çekilme ve Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkını temsil eden kapıdan girmeden barışın meyvesini toplamaya çalışıyor.' dedi.

Netanyahu'nun tarihi Filistin topraklarında İsrail devletinin varlığını sağlamlaştırmak istediğini savunan Aşravi, 'Netanyahu, sırf müzakere masasına oturmayı kabul ettiği için ödüllendirilmek istiyor. İşgal altındaki halka karşı elinde bulunan güç unsurundan istifade ederek ikili müzakerelerle kendi iradesini sahaya yansıtmak istiyor.' diye konuştu.

Aşravi, Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan ve Arap Birliğinden oluşan Arap Dörtlüsü'nü ve Arap dünyasını İsrail'in bu tavrına karşı durmaya çağırdı.

Netanyahu, dün akşam Kudüs'teki Milli Güvenlik Akademisi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, 'Öncelikle Arap dünyasıyla kurulacak ilişkiler ve normalleşme, Filistinlilerle daha bilinçli ve istikrarlı bir barışın tesisine katkıda bulunabilir.' ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA