Orlando'yu kana bulayan saldırıyı o örgüt üstlendi

ABD'nin Florida eyaletinin Orlando kentinde en az 50 kişinin hayatını kaybettiği ve 53 kişinin yaralandığı gece kulübü saldırısını terör örgütü DAEŞ üstlendi.

Orlando'yu kana bulayan saldırıyı o örgüt üstlendi
Orlando'yu kana bulayan saldırıyı o örgüt üstlendi
Florida'daki gay kulübüne saldırı düzenleyen kişinin Afgan asıllı Florida doğumlu Amerikan vatandaşı Omar Mateen olduğu açıklanmıştı. Omar'ın saldırıdan hemen önce 911'i arayarak terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini söylediği Amerikalı yetkililer tarafından açıklanmıştı.

Bu gelişmelerin ardından ise DAEŞ'in sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada saldırının sorumluluğunun üstlenildiği bildirildi.

EN FAZLA KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ SALDIRI

Pulse Club adlı eşcinsellerin gittiği gece kulübündeki saldırı, ülke tarihindeki en kanlı toplu saldırı olarak dikkati çekiyor. Silah satışlarına denetim getirilmesi yönünde tartışmanın sık sık yapıldığı ABD'de, ülke tarihinde benzeri saldırılar daha önce de meydana gelmişti.

SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN AFGANİSTANLI

1986 doğumlu zanlı Ömer Sadık Metin'in IŞİD'e bağlılık yemini ettiği, babasının da geçen yıl Afganistan'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerin de aday olduğu ortaya çıktı.

ABD'nin Orlando kentindeki gece kulübünde katliam yapan saldırgan Ömer Sadık Metin'in IŞİD'e bağlılık yemini ettiği ortaya çıktı.

ABD'li güvenlik kaynakları 1986 doğumlu Afgan asıllı ABD vatandaşı Ömer Metin'in saldırı öncesinde acil servisi arayarak, terör örgütünün liderine bağlılık yemini ettiğini aktardı.

Çatışmada öldürülen saldırganın, FBI tarafından IŞİD sempatizanı olarak bilindiği ancak doğrudan soruşturma kapsamına alınmadığı ifade ediliyor.

Güvenlik güçleri Metin'in Florida'daki evinde arama yaptı.

Orlando'yu kana bulayan saldırıyı o örgüt üstlendi


Orlando'yu kana bulayan saldırıyı o örgüt üstlendiABD'de gece kulübünde silahlı saldırı
Orlando'yu kana bulayan saldırıyı o örgüt üstlendiObama: Bu bir terör ve nefret eylemidir