İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Haberde Rekor Kırdı

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin Türkiye genelinde basına en çok olumlu haber servisi yapan Genel Sekreterlik olduğu bildirildi.

Sekreterlikten yapılan yazılı açıklamaya göre, 2015 yılında Genel Sekreterliğe ve bağlı sağlık tesislerine ait toplam 260 haber basına servis edildi.

Sekreterlik, Türkiye genelinde en çok olumlu haberi yapılarak, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) İletişim Daire Başkanlığı tarafından diğer genel sekreterliklere örnek gösterildi.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, düzenlenen törende, başarılarından dolayı basın ve iletişim birimi çalışanlarına ve temsilcilerine teşekkür belgesi verdi.

Erbaycu, törendeki konuşmasında, basınla iletişimi güçlü tutarak olumlu haber akışını sağladıklarını ve olumsuz haberlere zamanında müdahale ettiklerini belirterek, 'Bu yöndeki kurumsal kimliği oturtma çalışmalarımız kurumumuz kurulduğundan beri devam etmektedir. Bu başarı Genel Sekreterliğimizin ve bağlı sağlık tesislerimizin enerjisini ve başarısını yansıtıyor. Eğer İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği bünyesinde açılan klinikler, tesisler, yapılan fark yaratan iyi uygulamalar, yenilikler ve çalışanların katkıları olmasaydı bu kadar olumlu haber niteliği taşıyan haber kaynağı bulmakta zorlanırdık.' ifadelerini kullandı.

TKHK İletişim Daire Başkanlığı tarafından Ankara'da düzenlenen 89 Genel Sekreterlik Basın ve İletişim Birim Sorumlularının katıldığı 4. Basın ve İletişim Birimleri Gelişimsel Yaklaşım Toplantısı'nda açıklanan verilere göre, İzmir 188 haberle 'Basın-Haber' sistemine en çok haber girişi yapan il olarak ilan edildi.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, 132 haberle 88 Kamu Hastanesi arasında en ön sırada yer aldı. Geçen yılın sonunda da 260 olumlu haberi yapılarak Türkiye'de yine en ön sıraya yerleşti.

Kaynak: AA