ABD, Umman Denizi'nde Çok Miktarda Silah Ele Geçirdi

Silahların İran'dan Yemen'deki Husilere gönderildiği düşünülüyor.

ABD ordusu, UmmanDenizi'nde İran'dan Yemen’e kaçak olarak götürüldüğü düşünülenönemli miktarda silah ele geçirildiğini bildirdi.

ABD Deniz Kuvvetleri MerkezKomutanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD donanmasına bağlı bir geminin “Arap yelkenlisi”olarak tanımlanan ve herhangi bir ülkeye ait bayrak taşımayan bir tekneyi, 28Mart'ta durdurduğu belirtildi.

Teknedeyapılan aramada, bin 500 Kalaşnikof, 200 roketatar ve 21 makineli tüfek bulunduğukaydedilen açıklamada, silahların İran’dan Yemen’deki Husilere götürüldüğüdeğerlendirmesine ulaşıldığı ifade edildi.

Silahların şu anda Amerikandonanmasında bulunduğu, el koyma işleminin ardından teknenin ve mürettebatın ayrılmasına izin verildiğibildirildi. Mürettebatın ayrılmasına, herhangi bir ülkeden yargılama talebi gelmediği için izin verildiği ifade ediliyor.

ABD Deniz Kuvvetleri, ele geçirilensilahların son birkaç hafta içinde İran’dan yola çıktığı düşünülen üçüncü sevkiyatolduğunu duyurdu. Şubat ve mart aylarında Avustralya ve Fransa’ya ait savaşgemileri Umman Denizi’ndeki iki ayrı olayda benzer miktarlarda silah elegeçirmişti.
Kaynak: AA