Zeytinburnu'nda Yaşayan Kadınlar Anaokulu İçin Kolları Sıvadı

Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından gerçekleştirilen 3. Geleneksel Kermes bugün sona erdi.

Zeytinburnu Belediyesinin desteğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen kermes Zeytinburnu Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Zeytinburnu Meydanında gerçekleştirdi. Kermesten elde edilen gelirle anaokulu yapma planları olan Kent Konseyi Kadın Meclisi el emeği ürünler getirip kermeste satışa sundu. Kermes, resim yarışmaları, şiir dinletileri, söyleşiler ve yemek yarışması gibi etkinliklerle festival havasında geçti. İlk günü hanımların yemek yarışması, ikinci günü engelli vatandaşlarımızın etkinlikleri ve son günüde çocuklara ayrılan kermeste çocuklar arasında resim yarışması düzenlendi.

KADINLAR EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLERİNİ ANAOKULU İÇİN SATIŞA ÇIKARDI

Kermeste kitap ve kalem gibi ürünler satarak okulun yapımına katkı sağlamaya çalışan Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi Gülsüm Akgün, “Bu yıl kermesimizin üçüncüsü düzenleniyor. Bu oluşum Zeytinburnu Kadın Meclisi Kent Konseyinin oluşturduğu kermes. Buradan gelen gelirlerle ya bir okula bağış yapılacak ya da bir anaokulu yapılacak. Satışlarımız güzel gidiyor. Hemen hemen tüm ürünlerimiz tükettik. Halkımızın oldukça ilgisi büyük ve tüm yardımsever vatandaşlarımızı buraya geldi. Bize desteklerini esirgemiyorlar’’ dedi.

Kermes içerisinde kitap satarak katık sağlamaya çalışan Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi Asuman Sula Durmuşoğlu,” Biz Zeytinburnu’nda yaşayan bayanlar Zeytinburnu Kent Konseyi Meclisi olarak buradan elde edilen gelirler her sene kimin ihtiyacı varsa onlarla ilgili değerlendirilir. Bu seneki kermesimizde Zeytinburnu’nda bir anaokulu yapma projemiz var. Tabi ki bu projeye bu kermesin gücü yetmez ama bize her konuda destek veren Zeytinburnu belediyesi bize bu konuda da yardımcı olacağına söz verdi. Kendilerinin de desteğiyle bu anaokulunu inşallah gerçekleştireceğiz. Zeytinburnu’nun buna çok ihtiyacı var’’ İfadelerini kullandı

Kermes içerisinde giysi reyonunda satış yapan Kent Konseyi Kadın Meclis üyesi Türkan Kurtuluş ise, “Buradan elde edilecek gelirle Zeytinburnu Belediyesi anaokulu yapmayı planlıyor. Zor durumda olan ev kadınlarına destek amaçlı onların çocuklarına anaokulunda öncelik verilecek. Ya da ona göre çok küçük bir meblağ karşılığında bu ev hanımlarına, zor durumda olan kadınlarımıza da bir şekilde destek vermiş olacağız. Vatandaşlarımız kadınlarında yapmış olduğu bir şey olduğu için çok olumlu karşılıyor. Böylece kadınlarında gücünü göstermiş oluyoruz. El ele veripte bunun gibi birçok projeye de imza atıyoruz dördüncü senemiz üçüncü günümüzde yoğun bir taleple karşılaştık’’ dedi.

Kaynak: İHA