Kazada, Aynı Aileden 5 Kişinin Ölümüne Sebep Olan Üniversite Öğrencisi Tahliye Oldu

Kayseri-Adana karayolu, Develi ile Tufanbeyli ilçeleri arasındaki yolda iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada aynı aileden 5 kişinin ölümüne sebep olan ve ’taksirle ölüme neden olma’ suçundan 8 aydır tutuklu yargılanan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi şoför, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık A.Ö. ile avukatlar hazır bulundu.

"BU KAZA OLMASAYDI ÖĞRETMEN OLACAKTIM"

Mahkemede sorgu ve savunmasında vicdan azabı çektiğini söyleyen sanık A.Ö. "Develi’den Yeniceköy’e giderken kullandığım araç ile virajı dönerken karşıdan gelen araca çarparak kaza yaptım. Ben 4. sınıf üniversite öğrencisiyim ve kaza yapmasaydım, bu mahkeme olmasaydı öğretmen olma ihtimalim vardı. Ailelerin yakınlarından özür diliyorum. 5 kişinin ölümüne sebep olduğum içim vicdan azabı çekiyorum. Tutuksuz yargılanmak istiyorum" diye konuştu.

Savcı, sanığın tutukluluk halinin devamını talep ederken, mahkeme heyeti sanığın tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önünde bulundurarak tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Duruşma, beklenen rapor nedeniyle 26 Nisan’a ertelendi.

OLAY

9 Ağustos 2015’te Kayseri-Adana yolunun Develi Tufanbeyli ilçeleri arasındaki Bakırdağı mevkiinde saat 18.30 sıralarında meydana gelen olayda, Kayseri’den Tufanbeyli yönüne giden A. Ö. yönetimindeki 38 BD 288 plakalı hafif ticari araç, şerit ihlali sonucu karşı yönden gelen Alim Aydın yönetimindeki 42 BTR 59 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Karayolunun kan gölüne döndüğü kazadan sonra hafif ticari araçta yangın çıkarken, otomobilde bulunanlar ise sıkıştı. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri gönderildi. Kazada otomobilde sıkışan aynı aileden sürücü Alim Aydın (36), Osman Aydın (9), Adem Aydın (22), Zeynep Aydın (13) ve Hatice Aydın (31) olay yerinde yaşamını yitirdi, diğer araç sürücüsü A. Öz. ise yaralandı. Otomobilde yaşamını yitirenler itfaiye ekiplerinin yardımıyla araçtan çıkartıldı. Hakkında ’taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan dava açılan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi A.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA