Şehidin Ailesini, Mezun Olduğu Okulun Öğrencileri Bırakmıyor

Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencileri, okullarından mezun olduktan sonra şehit olan askerin ailesini yalnız bırakmıyor.

Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencileri, Nusaybin'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan okullarından mezun Jandarma Uzman Çavuş Emre Tunca'nın ailesini yalnız bırakmıyor.

Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencileri, okullarından mezun olup, 21 Mart günü Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Emre Tunca'nın Cumhuriyet Mahallesi Harman Sokak’taki babaevini sürekli ziyaret ederek şehit ailesine destek oluyor.

Öğrenciler, sınıflar halinde düzenli olarak Emre Tunca’nın babası Bahtiyar Tunca ile annesi Saniye Tunca’yı evlerinde ziyaret ederek, taziyelerini iletiyor.

Öğrencilerle birlikte ziyarete gelen Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Mescioğlu, şehidin okullarında 1444 numaralı öğrencileri olduğunu söyledi.

Emre’nin okul yıllarında öğretmenleri tarafından sevilen ve sayılan bir öğrenci olduğunu hatırlatan Mescioğlu, 'Bundan sonra tüm okul öğrencilerimiz Bahtiyar Beyin ve Saniye Hanımın çocuklarıdır. Onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Sınıflar halinde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz taziye ziyaretlerine devam edecekler. Her yiğide nasip olmaz şehitlik, Emre’ye nasip oldu. Bizler burada bu cennet vatan için gözünü kırpmadan canlarını veren Emreler, Ahmetler, Mehmetler sayesinde rahat bir şekilde eğitim faaliyetimizi sürdürüyoruz. Allah Rahmet eylesin' diye konuştu.

Emre'nin şehit olduğu anda göğsünden Türk Bayrağı çıktığını anlatan şehit babası Bahtiyar Tunca, 'Oğlum Emre çocukluğundan bu tarafa asker olmak istiyordu ve isteğini de yerine getirdi. Vatanını, milletini ve bayrağını çok seven bir evlattı. Türk Bayrağını sürekli göğsünde taşırdı ve şehit olduğunda da göğsünden Türk Bayrağı çıkmış. Sizlerinde onun gibi vatanımızı, milletimizi ve bayrağımızı sevmenizi istiyorum. Sizler sayesinde Allahın izniyle dimdik ayakta duracağız' şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Mescioğlu ve öğretmenler ziyaret sırasında şehit Emre Tunca için Kur'an-ı Kerim okuyup, dua ettiler.

Daha sonra okul müdürü Mescioğlu, şehit babası Bahtiyar Tunca’ya Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.
Kaynak: AA