Dünyanın En Büyük Deniz Turizmi Fuarında Türkiye Rüzgarı

ABD'nin Miami şehrinde dünyanın en büyük deniz turizmi, ticareti ve taşımacılığı fuarına katılan Türkiye heyetinin tanıtımı ilgi çekti.

ABD'nin Florida eyaletinin Miami şehrinde dünyanın ve ABD'nin en büyük deniz turizmi, ticareti ve taşımacılığı fuarına katılan Türkiye heyeti, ülke tanıtımına katkı yaptı.

ABD'nin en önemli turizm bölgelerinden olan Florida eyaletinin Miami şehrinde 14 Mart'ta başlayan ve yarın sona erecek 'Seatrade Cruise Global' fuarında Türkiye, yaklaşık 100 metrekarelik standda katılımcılara tanıtıldı.

Florida Fort Lauderdale'de gerçekleştirilen dünyanın en büyük deniz turizmi, ticareti ve taşımacılığı fuarında Kültür ve Turizm Bakanlığı adına kurulan stand ile temsil edilen Türkiye, fuar boyunca çok sayıda ziyaretçinin yakından ilgilendiği önemli bir turizm ve deniz taşımacılığı destinasyonu olarak dikkat çekti.

Fuara, Washington Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin ev sahipliğinde İzmir Ticaret Odası, İçel Valiliği, İçel Büyükşehir Belediyesi, İçel Sanayi ve Ticaret Odası, Turizm Platformu ve Deniz Ticaret Odası, Marmaris Deniz Ticaret Odası, TÜRSAB, Çeşme Ulusoy Port, Kuşadası ve İstanbul Medical Clinic temsilcilerinin bulunduğu yaklaşık 50 kişilik Türk heyeti, katıldı.

Fuar standı dışında da Tura Turizm, Global Port, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı gibi resmi ve özel temsilciler de Türkiye'nin tanıtımına katkı yaptı.

Fuar boyunca ziyaretçilerle yakından ilgilenen Washington Kültür ve Tanıtma Müşaviri Görkem Kurşunlu Karakuş, yaptığı açıklamada, 2015 ve önceki senelerde, Amerika'dan Türkiye'ye kruvaziyer ile giden yolcu sayısının neredeyse uçak ile seyahat eden yolcu sayısına eşit olduğunu hatırlattı. En az 400 bin kişilik bir pazara sahip kruvaziyer turizminin, 2016 yılında da var olan pazar payını koruması ve hatta artırması için gerekli çalışmaların yapıldığını kaydeden Karakuş, son dönemdeki bazı iptallerin telafi edilebilmesi için de büyük şirketlerle bire bir görüşmelere devam ettiklerini belirtti.

Bu bağlamda Florida'daki fuarın çok önemli olduğuna dikkat çeken Karakuş, fuardaki tüm katılımcı heyetle birlikte ortak bir mesaj verildiğini ve Türkiye'nin sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel değerler ile deniz taşımacılığındaki önemine vurgu yapıldığını ifade etti.

Yaklaşık 30 yıldır gerçekleştirilen ve bu yıl 11 bin uluslararası ziyaretçinin katılmasının beklendiği dünyanın en büyük deniz turizmi, ticareti ve taşımacılığı fuarında Türkiye, Asya ile Avrupa'nın bağlantı noktasında önemli bir ülke olarak dikkat çekiyor.
Kaynak: AA