KBÜ Rektörü Prof. Dr. Polat, Personelin Sorunlarıı Dinledi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, sözleşmeli çalışan temizlik, güvenlik ve büro personeliyle bir araya geldi.

KBÜ Fen Fakültesi Konferans Salonu’ndaki toplantıda konuşan Polat, yoğun programları nedeniyle bazı personelle tanışma fırsatı bulamadığını söyledi.

Sözleşmeli personelin üniversitenin önemli bir parçası olduğunu ifade eden Polat, 'Burada hepimiz bir aileyiz. Sizler üniversitemizin temizliği gibi çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Bu noktada karşılaşacağınız sorunların çözümüyle ilgili gerekli yardımı ve desteği sağlayacağımızdan şüpheniz olmasın. Biz yönetim olarak herzaman sizlerin yanındayız. An olur ki yerleşkemizin temizliği, bazen her şeyden önemli olur. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Dünya Üniversiteler Sıralaması Platformu'nda Türkiye üniversiteleri arasında 4. olduk. Biz şu an ki bu durumu elbirliğiyle zirveye çıkartmalıyız' diye konuştu.

Polat, üniversitede 101 güvenlik personelinin çalıştığını belirtti.

İl Emniyet Müdürlüğü'nün desteğiyle güvenlik personeline başarılı bir eğitim verildiğini hatırlatan Polat, şöyle konuştu:

'Eğitimde, güvenlik personelinin üniversite içinde gerçekleşen toplu gösteri ve olaylarda kolluk gelene kadar genel olarak yapması gerekenler, kolluk geldiğinde müdahale sırasında uygulanması gereken kurallar, kullanılan mühimmatlar sonucu olumsuz etkilenen personele yapılacak ilk yardım, bunların yasal dayanağı olarak toplantı ve yürüyüşler kanunlar gibi önemli konularda bilgi sahibi oldunuz. Siz üniversitemize gelen bir konuğun karşılaştığı ilk kişilersiniz. Bunun ne kadar önemli olduğunu umarım mesai arkadaşlarım farkındadırlar. İşlerinizi herzaman olduğu gibi doğru bir biçimde iş ahlakına ve etik kurallara uygun olarak sürdürmenizi istiyorum.'

Kaynak: AA