DBP'li Belediye Başkanları Tutuklandı
Elazığ polisi tarafından yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan Karakoçan Belediyesi’nin DBP’li Belediye Başkanı Burhan Kocaman ve Eş Başkan Cennet Ayık tutuklandı.

13 şüphelinin İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguları tamamlandı. Şüpheliler bugün Karakoçan Adliyesine sevk edildi.Mahkemeye çıkan DBP’li Belediye Başkanı Kocaman ve Sözde Eş Başkan Ayık tutuklandı.Şüphelilereden 2’si ise adli kontrol şartı ile 9’u da tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.
Şüpheliler "İhale Kanununa Muhalefet, Vergi Usul Kanununa Muhalefet, haksız ekonomik kazanç sağlama, kamu kurum ve kuruluşu zararına dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma, zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma” suçunu işlediği iddia ediliyordu.
