Büyükçekmece Belediye Meclisi'nden Mimarsinan İçin Tarihi Adım
Büyükçekmece Belediye Meclisi, Mimarsinan Merkez mahallesi ve Köyiçi bölgelerini de kapsayan 540 hektarlık alanda gerçekleştirilecek "Kentsel Dönüşüm" uygulamasını oy birliğiyle kabul etti. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Mimarsinan bölgesine yönelik olarak hazırlanan projenin sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da örnek gösterileceğini söyledi.

"İSTANBUL’UN CAZİBE MERKEZİ OLACAK"
Başkan Akgün, Büyükçekmece’nin en eski yerleşim birimlerinden olan Mimarsinan’daki yapıların ömürlerini doldurduğunu özellikle Sivaslılar Mahallesi ve Roman vatandaşların yaşadıkları evlerin depremde riski taşıdığını ifade ederek, “İtalyan ve Türk mimarisi tarzında yapılacak olan yeni binalar, yüzde 200 oranında arttırılan yeşil alanlar ve sosyal donatı alanlarıyla Mimarsinan İstanbul’un yeni cazibe merkezi olacak" dedi.
Bölgede 200’ün üstünde Roman ailenin yaşadığının tespit edildiğini de belirten Başkan Akgün, "Roman vatandaşlarımız için onların yaşam koşullarına uygun 3 katlı, 2 oda bir salon daireler yapacağız. Ayrıca kendi kültürlerini yaşatabilmeleri, içinde her türlü sosyal tesisi ve alanı da oluşturulacak. Hayata geçecek bu projenin Avrupa Konseyi’nde de ayakta alkışlanacağına eminim" diye konuştu.
BAŞKAN AKGÜN’DEN TEŞEKKÜR
Sivaslılar Mahallesi’nde imar hakkının yüzde 100 oranında arttırıldığının altını çizen Başkan Akgün, "Amacımız vatandaşımızın cebinden para çıkmadan, imar haklarını azaltmadan modern ve sağlam yapılarda yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaktır" dedi.
Başkan Akgün konuşmasının son bölümünde ise, Büyükçekmece Belediye Meclisi, Büyükşehir Meclis Üyeleri, belediye teknik ekibi ve bütün emeği geçenlere teşekkür etti.
Mecliste söz alan CHP Grup Başkan Vekili Coşkun Tanış ve AK Parti Grup Başkanvekili Recep Erol, kararın Büyükçekmece için hayırlı olmasını dilediler.
