Orhangazi'de Trafikte 'Ses Ve Kamera Kaydı' Uygulaması

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, trafik denetimlerinde kamera ve ses kaydı uygulamasına başlandı.

Uygulama çerçevesinde trafik polisleri sürücülerle görüşürken yakalarına takılı kamera ile görüntü ve ses kaydı yapacak. Bu ses ve görüntü kayıtları delil olarak sayılacak.

Orhangazi Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri Birol Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaka kameraları ile trafikteki ihlallerin kayıt alınacağını belirtti. Kaya, şunları kaydetti:

'Bundaki amacımız, trafikteki ihlalleri tespit etmek, kayıt altına almak. Daha önemlisi özellikle alkol uygulamalarında sıklıkla rastladığımız polis-vatandaş münasebetlerindeki bazı olumsuzlukların daha sonra mahkeme aşamasında şikayet konusu olduğunda çok net şekilde açıklığa kavuşması için arkadaşlarımızın yaptığı görevler esnasında 12 saat süreyle kayıt yapabilen bu kameraları kendilerine verildi. Görev esnasında arkadaşlarımız karşılarındaki muhatabına 'Sizi kameraya kaydediyorum şuandan itibaren yaptığımız görüşmeler kayıt altına alınır' şeklindeki ikazından sonra kayıt altına alınacaktır.'

Uygulamayla 'özel hayatın gizliliği' kuralının titizlikle uygulanacağını vurgulayan Kaya, sözlü uyarının yanı sıra kamera bulunan polis memurlarının yakalarında, 'görüntü ve ses kaydı yapılmaktadır' uyarı yazısının da yer alacağını anlattı.

Kaynak: AA