Ayvalık'ta Teröre Tepki

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Dağlıca ve Hakkari’den gelen şehit haberleri üzerine yaklaşık 2 bin vatandaş yürüdü.

Ayvalık'ta Teröre Tepki
CHP, MHP, Vatan Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde 19 kuruluşun ortaklaşa düzenlediği terörü protesto miting ve yürüyüşüne Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalık burada şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okudu. Ayvalık’taki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının ortak basın açıklamasını okuyan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Ayvalık Şube Başkanı İsa Aslan, terör saldırılarını ve terörü destekleyenleri kınadı.

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık, ellerindeki bayraklarla Şehitli Anıtı’na doğru yürüyüşe geçti. ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları atarak Şehitlik Anıtı’na ulaşan kalabalık, yeniden Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. HDP İlçe binasının bulunduğu sokağın başına gelen grup, HDP binasına yürümek istedi. Ancak güvenlik güçleri grubun sokağa girmesine engel oldu. Sokağa girmekte ısrar eden bazı kişiler güvenlik güçlerini aşamadı. Yaklaşık yarım saatlik ısrarlara rağmen, güvenlik güçlerini aşamayan grup, daha sonra mitingi olaysız sona erdirdi.
Kaynak: İHA