Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcıvekili Uyar'dan Açıklama

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcıvekili Oğuzhan Atamtürk Uyar, "Paralel Devlet Yapılanması'nın tezgahladığı Selam Tevhid kumpasını ve yasa dışı usulsüz dinleme faaliyetlerini ortaya çıkarmaları nedeniyle daha önce de maruz kaldıkları saldırıların gerçek dışı haberlerle sürdürüldüğünü" bildirdi.

Uyar, yaptığı yazılı açıklamada, bugün bazı gazete ve internet sitelerinde ''Hukuksuzluğa itiraz eden başsavcıvekili sürgün edildi'' başlığıyla yayımlanan yazılar üzerine basın açıklaması yapma gereğinin hasıl olduğunu belirtti.

"Adı kullanılarak yargıya yönelik yeni bir yıpratma operasyonu yapıldığını" kaydeden Uyar, şöyle devam etti:

"17 Aralık'tan sonra TMK 10. maddesi ile görevli cumhuriyet başsavcıvekilliği görevine atanmamla birlikte başta başsavcım olmak üzere haberde adı geçen diğer meslektaşlarımla birlikte, özellikle Selam Tevhid dosyası ile yapılmak istenen hukuksuzlukları fark ederek buna engel olmamız sebebiyle, planlarını ve amaçladıklarını tamamlayamayan Paralel Yapı'nın bu tarz saldırılarla adımı da kullanarak yeni bir algı operasyonu yürüttüğünü görüyoruz.

Hak hukuk tanımadan kendi amaçları için hizmet edilmesine alışkın olan Paralel Yapı'nın, hukuksuzluklarına engel olunması karşısında bu gibi yalan yanlış adliye koridoru dedikodusu mahiyetinde safsata iddia ve haberlerle yeni algılar oluşturmaya çalışması kendilerinden beklenen bir durumdur. Paralel Yapı'nın tezgahladığı Selam Tevhid kumpasını ve yasa dışı usulsüz dinleme faaliyetlerini ortaya çıkarmamız nedeniyle daha önce de maruz kaldığım bu tip saldırılarını bu gerçek dışı haberle sürdürmektedirler."

Uyar, 25 Aralık operasyonu olarak bilinen soruşturma dosyası ile yapılan ve yapılmak istenen tüm hukuksuzlukların, 25 Aralık'tan sonra engellendiğini vurgulayarak, "Soruşturma dosyasında yolsuzluk algısı oluşturulmaya çalışıldığı, suç oluşturmayan birçok iddia ile farklı bir amaç güdüldüğü fark edilmiş ve buna engel olunmuştur. Soruşturma sırasında hiçbir kişi veya makam aracı kılınarak herhangi bir talepte bulunulmadığı gibi soruşturma tamamen hukuka uygun olarak devam ettirilmiş ve çok isabetli bir şekilde takipsizlik kararı verilerek sonlandırılmıştır'' ifadelerini kullandı.

Başsavcıvekili Uyar, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu tip haberler, Paralel Yapı'nın kendileriyle etkin ve hukuki yollardan mücadele eden, en başta haberde isimleri geçen değerli başsavcım ve meslektaşlarım olmak üzere, şahsım ve diğer yargı mensuplarını yıpratmak, yıldırmak, pasifize etmek ve ayrıca nifak tohumları ekmek için sergilediği yeni bir oyundur. Şahsıma ve benim üzerimden yargıya yönelik yeni bir saldırı mahiyetinde gördüğüm, Büyükçekmece Adliyesi'ne atanmamı çarpıtarak, tamamen gerçek dışı, uydurma haber yapan kişi ve kurumlar ile yayınlayan yazılı görsel medya organları ve sosyal medya kuruluşları hakkında gerekli yasal süreci başlatacağımı da bu vesileyle kamuoyuna saygıyla duyuruyorum."

Kaynak: AA