Eskişehir'in 'Onur Konuğu' Olduğu İzmir Fuarı Açılıyor
Ana teması "Eğitim" olan ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin "Onur Konuğu" olduğu 84’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı açılıyor. Fuarda Eskişehir, ‘Şehir Eğitir’ teması ile fuarda bin 750 metrekarelik alanda tanıtılacak.

84’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’nın temasının eğitim olduğunun altını çizen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, eğitimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu ve şehirlerin hudutları içinde yaşayan insanları eğittiğini belirterek, “Belediye başkanlığım sırasında da Eskişehir’e bir eğitimci gözüyle baktım. Şehirlerin insanları eğiten ve öğreten bir yapısı var. Gerçekleştirdiğimiz projelerimizde eğitim her zaman önceliğimiz oldu. Örneğin, Kent Belleği Müzemiz ile şehrimizin tarihine ışık tuttuk ve belgeledik. Balmumu Heykeller Müzesiyle Türkiye ve Dünya tarihindeki önemli kişileri vatandaşlarımıza daha yakından tanıttık, tarihini yaşattık. Bunlar gibi birçok yatırım ile Eskişehir’i hem eğiten hem yaşanabilir bir şehir haline getirdik” dedi.
Öte yandan Başkan Büyükerşen, 84’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’na ‘Onur Konuğu’ olarak çağıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, İzmir halkına ve emeği geçenlere, kentin açık hava reklam alanlarında yer alan “İzmir’in Onur Konuğu Olmak Şereftir” yazılı afişlerle teşekkür etti.
