AFAD-Sen Genel Başkanı Ayhan Çelik Açıklaması

AFAD-SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik, 1999 yılında yaşanan Marmara depremi sonrası, Türkiye’nin arama kurtarma faaliyetlerinde ileri seviyelere geldiğini söyledi.

AFAD-Sen Genel Başkanı Ayhan Çelik Açıklaması
AFAD-SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik, Afet ve Acil Durum (AFAD) Edirne İl Müdürü Kemal Şen’i makamında ziyaret etti. AFAD-SEN Genel Başkan Yardımcısı Murat Aldağ ile birlikte ziyaret gerçekleştiren Çelik, sendikanın faaliyetlerini anlatarak, AFAD Edirne İl Müdürlüğü çalışanları ile görüş alışverişinde bulundu.

1 yıldan bu yana sendikal çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen AFAD-SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik, yapılan değişikliklerle AFAD’ın geçmiş yıllara nazaran ileri sevilere gelerek daha da güçlendiğini dile getirdi. Şubat 2014 yılında 11 olan il müdürlüğü personel sayısının 20’ye çıkarılması yönünde karar alındığını belirten Çelik, "İleriki aşamada kadro tahsisi ile beraber ekip sayısı daha da güçlenecek. Ülkemiz böylece dünya çapında arama kurtarma faaliyetlerine hizmet verecek. Her yere yardıma koşmaya hazır ülkemiz. 1999 yılı ile kıyaslandığında epey yol kat etmiştir. Bizim de amacımız AFAD-SEN olarak Türkiye’nin 81 vilayetini ziyaret etmek. Bu çerçevede Batı Karadeniz Bölgesinde Karabük, Bartın, Zonguldak, Düzce ve Bolu illerini ziyaret ettik. Daha önce Trakya’ya ziyaretimiz olmamıştı ilk defa böyle bir ziyaret gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerini ziyaret kapsamına aldık. Hem yerel hem de genel düzeyde beraber istişare ederek arkadaşlarla tanışma şansımız olacak. Ülkemizde AFAD adına bir sendika kolumuz yoktu. 27 Şubat’ta yapılan değişikler adına biz de teşkilat içerisindeki arkadaşlarla bu yola çıktık. Amacımız AFAD çalışanları için ne yapabiliriz? Biz de bu teşkilatın çalışanlarıyız. Önce can sonra canan derler, teşkilat içinde yapacağımız kazanım bizler içindir. Benim asıl görevim arama kurtarma teknisyeniyim. Genel Başkan Yardımcımız Murat bey de sivil savunma şubesinden, yönetimimizde mühendis de var, şef de var. Hep beraber muvaffak olmak adına bütün birimlerden arkadaşlarımızı yönetime aldık" şeklinde konuştu.

AFAD İl Müdürü Kemal Şen de çalışmalar konusunda bilgi vererek, hizmet binalarının projelerini kendilerinin hazırladığını ve yer tahsisi konusunda çalışmaların sürdüğünü söyledi.



AFAD Edirne İl Müdürlüğü çalışanlarıyla bir araya gelen AFAD-SEN Başkanı Çelik ve Başkan Yardımcısı Aldağ, personelin sorunlarını dinleyerek görüş alışverişinde bulundu. AFAD-SEN yetkilileri AFAD Kırklareli İl Müdürlüğünü ziyaret etmek üzere Edirne’den ayrıldı.
Kaynak: İHA