Çözüm-Der Genel Başkanı Ezgin Açıklaması

Çözüm Süreci Sivil İnisiyatif Derneği (Çözüm-Der) Genel Başkanı Ercan Ezgin, "Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve halkı temsil eden seçilmiş bir Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik, aşağılayıcı ve tahkir edici seviyedeki ifadeler siyasi nezaketten uzaktır" dedi.

Ezgin, yaptığı açıklamada, Orta Doğu'daki gelişmeler, koalisyon ve Türkiye'nin geleceğine yönelik sıkıntıların çözümüne yönelik önerilerin yapılması gerektiği bir zamanda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin tartışmalara konu olmasını eleştirdi.

Türkiye'nin demokrasi tarihine bakıldığı zaman her 10 yılda bir askeri darbelerle müdahale edilerek, halkın iradesinin yok sayıldığını dile getiren Ezgin, "Seversiniz, sevmezsiniz ancak Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve halkı temsil eden seçilmiş bir Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik, aşağılayıcı ve tahkir edici seviyedeki ifadeler siyasi nezaketten uzaktır. Oy veren yüzde 52'lik milletin iradesine de büyük saygısızlıktır" ifadesini kullandı.

Yüzde 52 evet oyuyla göreve gelen Cumhurbaşkanın bir çok vesayet ile kast sisteminin beklenti ve çıkarlarını yerle bir ettiğini dile belirten Ezgin, şunları kaydetti:

"Askeri vesayetin kalelerinden ve manevi sembollerinden olan Çankaya Köşkü'nden çıkıp kapıları her gün halkın birçok kesimine açık olan ve ev sahipliği yapan, modern bir külliyeye yerleşti. Haftanın birçok günü tüm kesimlerle toplu buluşma ve programlarla adeta panayır yerine dönen, görkemli görünüşüyle onur ve gurur duyulması gereken bir Cumhurbaşkanlığı makamı sizleri niye rahatsız ediyor."

Ezgin, Cumhurbaşkanının geçmiş dönemlerdeki gibi Çankaya Köşkü'ne çekilmesini, halktan kopuk olmasının istemesinin halka ve halkın iradesine saygısızlık olduğunu dikkati çekti.

Kaynak: AA